Vartegn fra Munkebo

En 72,5 meter høj Robert Jacobsen-skulptur skal placeres på havnefronten i Københavns Havn i slutningen af 2010.

Vartegn fra Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København og Danmark skal have nyt vartegn - det skal måske bygges i Munkebo.

MUNKEBO: København er på vej til at få et nyt vartegn.

En 72,5 meter høj Robert Jacobsen-skulptur vil pryde - alt efter behag eller ubehag over mandens abstrakte kunst - havnefronten i Københavns Havn i slutningen af 2010. Ud for Trekroner. Hvis de københavnske politikerne ellers giver grønt lys.

Skulpturen har fået navnet "Store Robert" og Munkebo kommer ind i billedet ved, at Lindøværftet måske skal stå for byggeriet af den store skulptur, der næsten når op i den højde, som Frihedsgudinden i New York har.

Det skriver Berlingske Tidende.
Store Robert som mindre skulptur.
Store Robert som mindre skulptur.

Den er ret stor

Der er i den grad tale om en stor skulptur, da vægten er 1800 ton, mens prisen for hele herligheden sniger sig op på svimlende 200 millioner kroner. Måske godt for værftet, der står til at skulle spare 177 millioner kroner i dette års regnskab.

Robert Jacobsen (1912-1993) regnes som en af efterkrigstidens største danske kunstnere. Det er familien til Robert Jacobsen samt en række private fonde og virksomheder, som har søsat projektet.

Mange af verdenskunstnerens værker er tidligere blevet skabt på netop Lindøværftet.

Så er du fra Munkebo og skal du i slutningen af 2010 til København og ud og se kunstværket - hvor det er idéen, at man skal kunne sejle ud til - så kan du jo fortælle de knipsende japanske turister, at værket blev lavet i din hjemby.

Lige på den anden side af hækken! (makl)

Vartegn fra Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce