Vandaler vil ikke til filmen

Pileskovskolen i Langeskov hørte til de stærkt hærværksramte skoler - i 2008 blev 32 ruder på skolen smadret. Da blev gerningsmændene ikke filmet - det gør de nu.
Foto: Christian Brandt

Vandaler vil ikke til filmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvågning på skolerne i Langeskov synes at have standset voldsomme tilfælde af rude­knuserier. Kameraer på vej på flere skoler.

Langeskov: Problemerne ved hærværksfolks hærgen på skolerne i Langeskov synes afhjulpet med videoovervågning.

Kameraerne kom op i første halvår af 2009 efter et forudgående 2008 med masser af ødelæggelser.

I løbet af 2008 blev der på de to afdelinger af Langeskov Skole knust ruder, som det kostede omkring 300.000 kroner at erstatte.

Videoovervågning er derfor en virksom metode mod vandalerne, understreger Kerteminde Kommunes risikokoordinator, Ove Eriksen, der dog gerne ser andre løsninger afprøvet på udsatte steder, f.eks. lys, der tænder, når folk kommer ind på området.

Kameraerne kan dog ventes også på Marslev Skole og på Kerteminde Skole. Førstnævnte skole har - måske - "arvet" problemet fra Langeskov, men der er dog langtfra tale om ødelæggelser i samme omfang.

- Der overvejes også at sætte kameraer op ved Munkebo Idrætscenter og ved Kertemindehallen. Sidstnævnte sted mest af hensyn til sikkerheden for de unge mennesker selv. Der er set eksempler på, at nogle kravler op på taget, fortæller Ove Eriksen.
Foto: Christian Brandt

Gamle - og dyre - rør

Risikokoordinatoren venter, at antallet af anmeldte kommunale forsikringsskader i 2009 vil ende på 130-140. Til sammenligning var tallet lige omkring 200 året før.

Ud over hærværksskader er der tilsyneladende også sket et pænt fald i antallet af voldsepisoder i plejesektoren, hvor demente patienter i 2008 i overraskende mange tilfælde - 27 - gjorde skade på de ansatte.

Til gengæld har kommunen fået et nyt problem. Brud på vand- og varmerør.

Én sag på Mølkærskolen kostede kommunen næsten 400.000 kroner. Rørsystemet på 1958-fløjen brød totalt sammen.

- Mange af skolerne og vore andre bygninger er nu så gamle, at disse brud er forventelige. Vi har ikke forsikret for brud på skjulte rør - og forsikringsselskabet vil nok ikke være interesseret, hvis vi bad om en forsikring nu, erkender Ove Eriksen.

Vandaler vil ikke til filmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce