Valggyser i Kerteminde: Hver fjerde stemme skal fordeles på ny

Illustration: Mikkel Petersen

Valggyser i Kerteminde: Hver fjerde stemme skal fordeles på ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sonja Rasmussen, Palle Hansborg, og Jørgen Schou efterlader sig 3819 personlige stemmer, som partierne har en uge tilbage at kæmpe om

Kerteminde: Med mindre end en uge til kommunalvalget kridter spidskandidater og partisoldater traditionelt skoene til den sidste og afgørende fase af valgkampen. I Kerteminde Kommune er der i år virkelig noget at kæmpe om, da mere end hver fjerde af de i alt 14.706 stemmer, der blev afgivet i 2013 er "hjemløse."

De to tidligere borgmestre og stemmeslugere Sonja Rasmussen og Palle Hansborg-Sørensen genopstiller nemlig ikke. De fik henholdsvis 1753 personlige stemmer til Borgerlisten og 1647 personlige stemmer til Socialdemokratiet. Derudover stopper Jørn Schou, som var med til at starte Borgerlisten og trak 419 stemmer til i 2013, men som sidste år brød ud for at starte Kertemindelisten.

Fra den ene borgmester til den anden

Hos Venstre går man målrettet efter fangsten og har allerede kastet fiskesnøren i vandet, fortæller Hans Luunbjerg (V):

- Vi sætter massivt ind den sidste uges tid. Vi deltager på vælgermøder, men har også på de sociale medier sat massivt ind for at nå samtlige vælgere i Kerteminde Kommune. Vi kan se, at dem der er i tvivl - det kunne sagtens være dem, der skal finde et nyt sted at sætte deres kryds - det er dem, vi skal prøve at have fat i, og mange af dem træffer deres beslutning den sidste uges tid, fortæller han.

Særligt Sonja Rasmussens stemmer er inde for rækkevidde, mener han:

- Vi prøver at se, om der er noget i den borgmestereffekt, som historisk har vist sig. Om man kan flytte de stemmer, Sonja fik som borgmester, over på den nuværende borgmester, fortæller Hans Luunbjerg.

Borgerlisten slikker sårene

Hos Borgerlisten, som i 2016 blev sprængt til atomer på grund af uenigheder om en havneplan, og fem ud af seks byrådsmedlemmer forlod partiet for at stifte Kertemindelisten, er sårene så småt ved at hele, fortæller formand Jesper Hauritz Sørensen:

- Da der skete det brud, mistede vi lige pludselig nogle medlemmer. Men siden da har vi igen fået det antal medlemmer, vi havde før, og der har endda været en stor tilgang af medlemmer siden da, så noget tyder på, at vi stadig har en eller anden form for opbakning, fortæller han.

Hvor de hjemløse stemmer lander, er han mere usikker på. Men partiets kandidater gør, hvad de kan, for at indhente det tabte tilbage:

- Alle vores kandidater er i fuld gang i øjeblikket. De tager til valgmøder, vi skriver læserbreve og er ret aktive på Facebook, men det er svært at sige, om vi kan gøre meget andet end at forklare vores politik, siger Jesper Hauritz Sørensen.

Andet kan partierne heller ikke gøre, hvis man spørger politisk kommentator Elisabet Svane:

- Når der er så mange ledige stemmer, ville jeg anbefale at gå efter dem. Spillet er åbent. Og det er det i mange kommuner i år. Samtidig må man sige, at med flere partier på banen er det også blevet sværere og sværere at få det absolutte flertal, og så kan alt jo være i spil på en valgnat. Det er ikke kun S og V længere, fortæller hun.

Valggyser i Kerteminde: Hver fjerde stemme skal fordeles på ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce