800 børn fra Kerteminde Kommunens skoler går efter efterårsferien til kamp mod usund snacking og giver samtidig madpakken en seriøs makeover.

Kerteminde: Hvor mange sukkerknalder er der i en frugtyoghurt? Hvordan holder skoleelever frokostpause i resten af Norden? Og hvad er den allerbedste snack til en lang skoledag?

Det skal 800 skoleelever fordelt på 15 klasser i Kerteminde Kommune undersøge og svare på, når de sammen med GoCook går i skolekøkkenet for at eksperimentere med sundere snacks og madpakker i efterårets store "Madpakke-makeover."

Coops madprojekt for børn og unge har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Et af GoCook største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser over hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer. 

 

 

Sukker i müslibarer og chips

Smagekassen bliver i år sendt ud til tre ud af fire skoler, og er denne gang pakket med blandt andet glaskål, kinaradiser og kikærter. Med de ingredienser kan eleverne så bage pitabrød med falafel og eksperimentere med snacks til mellemmåltidet.

- Vi synes, det er vigtigt at give børnene inspiration til sunde og spændende madpakker. Rugbrød er både godt og sundt, men børnene mister interessen for rugbrød, jo ældre de bliver,  siger Bente Svane Nielsen, som er projektchef på GoCook.

Det er 11. år, at Coop sender smagekasser ud til landets skoler. Og udover at få ny og sund inspiration til den lange skoledag, så skal de cirka 155.000 elever landet over også på jagt efter det skjulte sukker og fedt i müslibarer og chips og undersøge rammerne for deres skolemad.

Nymarken Skole og Børnehus deltager med ni klasser. Munkebo Skole - mellem nor og fjord deltager med seks klasser, og Kerteminde Byskole deltager med seks klasser. /EXP