Våbendømt fiskehandler var løsladt i et par minutter: Nu er han fængslet igen

Søren Boesen blev torsdag i retten igen varetægtsfægslet, og det skal han være, indtil han skal igennem en ny retssag den 21. juni. Arkivfoto: Trondur Dalsgaard

Våbendømt fiskehandler var løsladt i et par minutter: Nu er han fængslet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskehandler Søren Boesen blev i april idømt to et halvt år års fængsel for våben- og narkobesiddelse. Han ankede dommen, og nu har Landsretten hjemsendt sagen, hvilket betyder, at det hele skal starte forfra. Fiskehandleren blev derfor løsladt, men straks fængslet igen. Onsdag var han atter i grundlovsforhør, og han er nu igen varetægtsfængslet.

Kerteminde/Odense: I november sidste år blev den 34-årige fiskehandler Søren Boesen anholdt, og i april blev han idømt to et halvt års fængsel for at være i besiddelse narkotika samt en hel del forskellige stik- og skydevåben. Han ankede sagen, og onsdag valgte Landsretten på baggrund af hans anke at hjemsende sagen, hvilket betyder, at byretten skal føre sagen en gang til.

Den beslutning betød også, at Søren Boesen onsdag blev løsladt. Den frihed havde han dog ikke megen glæde af, for den samme betjent, som havde ledsaget ham fra fængslet til landsretten, anholdt ham straks igen og førte ham tilbage til fængslet.

Torsdag måtte han så igen i grundlovsforhør i Odense. Omgivelserne var næsten hjemlige, idet det foregik i retssal seks i domhuset i Odense. Og netop den retssal er prydet med to malerier af Kertemindes kendte fuglemaler, Johannes Larsen. Her blev Søren Boesen endnu engang varetægtsfængslet, og her skal han sidde, til sagen skal for byretten på ny. Det er den 21. juni - det var så hurtigt, som det kunne passes ind i dommerens og forsvarerens kalendere.

Særligt: Et lille ord med stor betydning

For Søren Boesen gør det ikke den store forskel - ikke i første omgang i hvert fald - han sidder fortsat bag tremmer, som han har gjort det siden november.

Men det kan måske gøre en forskel på længere sigt. For det, der har ført til den meget usædvanlige situation, at landsretten hjemsender sagen, bunder dybest set i, at anklager og forsvarer er uenige om et enkelt ord - nemlig ordet "særligt".

Anklagemyndigheden mener, at der i forbindelse med de mange våben er tale om særligt skærpende omstændigheder, mens forsvareren kun mener, at der er tale om skærpende omstændigheder. Det lyder måske ikke af meget, men det kan betyde en forskel på op mod halvandet års fængsel. For ved skærpende omstændigheder dømmes man efter våbenloven, medens man ved særligt skærpende omstændigheder dømmes efter straffeloven.

Søren Boesen har under hele forløbet erkendt de faktiske forhold - altså tilstået, at det var hans pistol med lyddæmper, hundredevis af patroner, knojern med påsat kniv o.s.v. Men han vil ikke erkende, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder.

Det mener anklagemyndigheden imidlertid slet ikke, at der kan være tvivl om, da skydevåbnene ikke var låst inde i et våbenskab, men rent faktisk var frit tilgængelige i et hus, der end ikke var låst.

Søren Boesen, der var afdæmpet i retten, gjorde ingen indsigelse imod en fortsat varetægtsfængsling. Han vil bare gerne have alt det her overstået så hurtigt som muligt, oplyste hans forsvarer.

Våbendømt fiskehandler var løsladt i et par minutter: Nu er han fængslet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce