VUC Munkebo lukker ned i august


VUC Munkebo lukker ned i august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få tilmeldte kursister til fagene i Munkebo får VUC Fyn til at satse på afdelingen i Nyborg.

MUNKEBO: VUC Fyn lukker sin afdeling i Munkebo I efterårssemesteret vil der kun blive udbudt en håndfuld edb-fag på skolens adresse på Toften 600.

- Vi begynder at lukke ned i august og indskrænker vores kursustilbud til en række edb-fag. Desuden kan vi lave specielle aftaler om undervisning, hvis der kommer noget fra kommunen eller fra virksomheder. Eller kurser på FVU (Forberedende Voksen Undervisning) og undervisning for ordblinde, siger afdelingsforstander i Munkebo Peter Fyrst.

Han er selv ked af, at afdelingen, der har ligget i Munkebo siden midten af 1970'erne, skal lukke.

Årsagen skal til dels findes i faldet i antallet af elever. Det er blevet større år for år.

Kun edb-fagene har holdt et stabilt niveau.

Desuden er VUC Fyn blevet en selvejende institution, der skal styres økonomisk blandt andet med et taksametersystem, hvor der kommer penge ind til den enkelte kursist.

- Det kan ikke bære. Der skulle komme være tre til fire flere kursister til Munkebo, hvis det skal løbe rundt, siger Peter Fyrst.

Til Nyborg eller Odense

De kursister, der havde tænkt sig at gøre brug af VUC Fyns fagkatalog, har fremover to muligheder.

De kan enten søge til Odense eller til Nyborg, som er VUC Fyns base i det østfynske.

På længere sigt håber Peter Fyrst, at der igen kan udbydes voksenundervisning i Kerteminde Kommune.

- Der er planer og ideer om at starte en 3-årigt HF-studie med en grøn linje i 2009. Det kunne være en mulighed. Men jeg håber på, at vi kan få etableret et eller andet i kommunen om et par år. Hvis der ellers er opbakning. Det vil jeg i hvert fald opfordre til, siger Peter Fyrst.

Opbakning kan afdelingsforstanderen helt sikkert hente hos borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S), som har et særligt forhold til VUC Munkebo.

Kampen fortsætter

- Jeg har fulgt VUC i Munkebo hele vejen gennem årene. I 1977 var jeg skoleinspektør på Svishaveskolen, og her fik VUC i Munkebo lov til at låne lokaler på skolen, så de kunne komme i gang. Så det er et hjertensbarn, som jeg mister. Det er forfærdeligt og brandærgerligt, siger borgmesteren.

Han vil fortsætte kampen for at der kommer flere undervisningstilbud til voksne til Kerteminde Kommune, og kan han hjælpe VUC tilbage til kommunen, gør han gerne det.

- Jeg giver ikke op. Vi skal fortsætte med at tænke i de baner. Og jeg har også over for VUC Fyn tilkendegivet, at jeg gerne vil hjælpe, konstaterer Palle Hansborg-Sørensen.

Han holder derfor linjen varm til VUC Fyn og til Syddansk Universitet, hvis forskergruppe også kunne være interessant.

Der kunne ligge et samarbejde omkring VUC Fyns grønne HF-uddannelse og SDU-forskningen på Fjord&Bælt.

VUC Munkebo lukker ned i august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce