Utrygge beboere: Vi bliver spærret inde af kloakarbejde

Beboere i Kirsebærhaven frygter at blive spærret helt inde, når gravearbejdet i Rynkeby rykker tættere på. Arkivfoto: Helle Nordstrøm

Utrygge beboere: Vi bliver spærret inde af kloakarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere i Kirsebærhaven frygter, at hverken brand- eller redningskøretøjer kan komme ind, når forsyningen lukker vænget af for kloakarbejde

Rynkeby: De er yderst tålmodige i Rynkeby. De har udstået talrige måneder med omkørsler og vejarbejde. Men på Kirsebærhaven - et lukket parcelhusvænge med en privat børnehave i midten - er grænsen ved at være nået for beboerne. De har netop fået at vide, at de snart bliver lukket fuldstændig inde.

Fra uge 10 og en uge frem lukkes indkørslen til vænget for al andet trafik end cyklister og gående. Det har fået flere beboere til at frygte, hvad der sker, hvis der udbryder brand, eller hvis der bliver behov for en ambulance. Heriblandt Pia Nielsen, der bor på Kirsebærhaven 4:

- Vi føler os fuldstændig afspærret. Der er vel 25 husstande, hvad hvis der udbryder en brand? Og vi har også hjertepatienter iblandt. Godt nok kan ambulancereddere løbe langt, men når det kommer til hjertepatienter tæller hvert sekund, fortæller hun.

Søndag mødes flere af beboerne for at drøfte situationen. Flere har allerede været i kontakt med myndighederne.

Flere af beboerne føler sig også dårligt oplyst:

- Hovedproblemet er simpelthen manglende information fra forsyningen. Vi ved, at tidsplanen er skredet voldsomt, men vi ved for eksempel ikke hvor længe, der skal være spærret af her i foråret, fortæller hun.

Løsning på vej

Hun har senest modtaget følgende besked fra entrepenøren Hansson og Knudsen:

"Vi er nu nået til, at vi lukker indkørslen til Kirsebærhaven/Hundslevvej. Det sker mandag i uge 10 og en uge frem. Derefter vil der igen være åbent i en kort periode mod krydset Rynkeby Bygade, inden vi lukker igen i en længere periode."

Ifølge Kerteminde Forsyning bliver der nu taget højde for, at slukningsberedskab kan få adgang til vænget i perioden, fortæller Joachim Krenz, der er projektchef ved forsyningen:

- Vi har haft en dialog med Beredskab Fyn om, hvordan det takles. Der bliver lagt et depot af brandslanger ud ved arbejdsstedet, så man kan komme ind at slukke i tilfælde af en brand. Vi arbejder også med en løsning, hvor redningskøretøjer kan komme ind, fortæller han.

Hvorfor kan beboerne ikke få en mere præcis besked om, hvornår arbejdet er slut?

- Med den her slags arbejde er der så mange ubekendte. Gasledninger i jorden, vi er stødt på forurenet jord osv. Entreprenørarbejdet i Kirsebærhaven forventer vi at vare cirka 4 måneder, fortæller Joachim Krenz.

Utrygge beboere: Vi bliver spærret inde af kloakarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce