Usædvanligt jubilæum: Ruth fejrer 60 år som gymnastikleder i Marslev GIF

Efter 60 år som gymnastikleder har Ruth Pedersen fra Marslev mange album fyldt med gode minder. Foto: Helle Nordström

Usædvanligt jubilæum: Ruth fejrer 60 år som gymnastikleder i Marslev GIF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få har holdt sig så godt i gang som Ruth Pedersen, der i en alder af 86 fortsat er leder for tre gymnastikhold. I næste weekend fejres hendes 60 års jubilæum med Marslev Gymnastikforening.

Marslev: "This is my Life" lød Kim Larsens stemme I højttalerne, da der mandag formiddag var gymnastik i Hans Tausen Centrets gymnastiksal. Og for Ruth Pedersen blev gymnastik livet. Hun står - som alle andre mandag formiddage - midt på gymnastikgulvet omgivet af godt 40 livlige damer i alderen 60-90, der energisk følger Ruths instrukser. Om tirsdagen har hun et hold i Odense og torsdagen har hun et hold i Marslev.

Og netop holdet i Marslev fejrer den 86-årige spinkle gymnastik-instruktør med de tætte grå krøller i år 60 års jubilæum med. I det hele taget er det et 60-års år for Ruth Pedersen i år. Det er også 60 år siden, hun sagde ja til Hans Børge, og det er 60 år siden det nygifte par flyttede ind i huset på Mejerivejen i Marslev.

Med huset fulgte 10 tønder land, som alle årene har brødfødt Ruth, Hans Børge og parrets børn. De valgte hurtigt at gå gartner-vejen og etablerede nogle store drivhuse, der i årenes løb har været fyldt med blandt andet tomater, meloner, agurker, appelsintræer og ikke mindst fuchsiaer. Dem er der faktisk stadig lidt af, for ligesom Ruth har svært ved at sidde stille, så skal 87-årige Hans Børge også helst have noget at pusle med.

- Hvert år siger jeg til mig selv: Nej nu bliver det for meget, og så tager jeg fat alligevel.
Ruth Pedersen, gymnastikleder
Der er gang i den, når Ruth Pedersen (i rød bluse) læeder sine gymnastikhold. Foto: Helle Nordström
Der er gang i den, når Ruth Pedersen (i rød bluse) læeder sine gymnastikhold. Foto: Helle Nordström

Lokket til Fyn af Hans Børge

Ruth Pedersen er oprindelig sjællænder, og det var der, spiren til gymnastiklivet blev sået.

- Jeg gik til gymnastik i en forening i Frederikssund, hvor de havde en meget dygtig gymnastikleder, mindes hun om starten på den livslange passion.

Ruth Pedersen fik efter endt skolegang et kontorjob ved Københavns Kommune, men tog som ganske ung et halvt års orlov for at tage ophold på Gerlev Idrætshøjskole.

- Jeg har aldrig været så radbrækket i mit liv, for det var kraftig gymnastik i forhold til det damegymnastik, jeg var vant til, griner hun.

- Men det var der, jeg virkelig fik gymnastikken ind i blodet.

Som den ivrige gymnast, hun var, kom hun rundt til stævner, og det var ved et stævne, at hun fik et godt øje til Hans Børge. Han var leder for nogle hold fra Ishøj, han havde været på Ollerup, han var gartner, og så var han Fynbo.

- Han ville gerne hjem til Fyn igen, og så endte vi med at købe huset her, fortæller Ruth Pedersen.

Fra puslinge til pensionister

Om de skulle være aktive i den lokale gymnastikforening nåede de slet ikke at tænke over. De var knapt flyttet ind, før formanden for Marslev Gymnastikforening bankede på døren. Parrets rygte som ivrige gymnaster var løbet i forvejen, og formanden opfordrede dem til at blive ledere i den lokale forening.

- Jeg kunne jo bare have sagt nej, men det er så dejligt at komme ud blandt andre mennesker og få rørt sin krop, og så er det sundt, smiler hun, som selv med sit boblende gode humør og sin fine fysiske form er et omvandrende bevis på den påstand

Siden da har hun troligt passet sine hold hvert eneste år og været leder for alt fra puslinge til pensionister. Og altid i foreningsregi. Hun har også fået tilbud fra aftenskoler, men det har hun konsekvent sagt nej til, for ifølge Ruth Pedersen, så skal gymnastik foregå ulønnet og på frivillig basis.

Nu er sæsonen slut for denne gang, men det er svært at forestille sig, at Ruth Pedersen ikke står i spidsen for sine tre hold, når sæsonen starter igen til efteråret.

- Jeg sagde to hold fra sidste år, fordi det blev for meget, fortæller hun.

- Hvert år siger jeg til mig selv: Nej nu bliver det for meget, og så tager jeg fat alligevel. Nu får vi se, jeg tager et år ad gangen.

Usædvanligt jubilæum: Ruth fejrer 60 år som gymnastikleder i Marslev GIF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce