Ups: Kerteminde glemte at betale pension til plejefamilier i fem år

Arkivfoto. Thomas Vorre er formand for Plejefamiliernes Landsforening: - Jeg talte med en enlig plejemor, der har en ganske stram økonomi. Hun var nervøs for, at man lige før jul kunne finde på at inddrage ATP-bidraget i hendes løn, fortæller Thomas Vorre. Foto: Andreas Bastiansen

Ups: Kerteminde glemte at betale pension til plejefamilier i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejefamilierne i Kerteminde Kommune kan se frem til at få en ekstra regning, fordi kommunen ikke har indbetalt det lovpligtige pensionsbidrag til ATP i fem år. Formand for Plejefamiliernes Landsforening, Thomas Vorre, kalder den manglende indbetaling for kritisabel.

Kerteminde: Det kan være svært at holde styr på alt det der med pension for almindelige danskere, og tilsyneladende er det også svært for Kerteminde Kommune, der i fem år glemte at indbetale til ATP (Arbejdsmarkedets Tillægspension) for de plejefamilier, kommunen har ansat.

- Kerteminde Kommune har beklageligvis konstateret, at vi ved en fejl ikke har tilbageholdt og indbetalt følgende i perioden fra 2013 til 2017 vedrørende din ansættelse hos os, skrev kommunen i et brev til plejefamilierne i slutningen af juni.

Ialt drejer det sig om 42 månedslønnede og 17 timeansatte, som er ansat af Kerteminde Kommune til at passe udsatte børn og unge.

Formand for Plejefamiliernes Landsforening, Thomas Vorre, der bor lige uden for Kerteminde, kalder den manglende pensionsindbetaling for kritisabel.

- Man har simpelthen glemt at indbetale det. Man har hverken trukket det personlige bidrag eller indbetalt kommunens bidrag, siger Thomas Vorre.

Kerteminde Kommune har opgjort, at det samlet drejer sig om et beløb på 328.000 kroner for årene 2013-17, som kommunen har glemt at indbetale.

Jurist sat på sagen

Det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for at indbetale det korrekte ATP-bidrag, hvor arbejdsgiveren selv betaler to tredjedele, og den ansatte betaler en tredjedel.

Fordi der ikke er blevet indbetalt ATP-bidrag, og kommunen dermed heller ikke har trukket de ansatte plejefamilier for deres del af bidraget i løn, kan plejefamilierne nu se frem til en ekstra regning for det manglende ATP-bidrag, plejefamilierne skulle have betalt i de fem år.

Det er plejefamilierne ikke helt tilfredse med. De mener nemlig, at når det er kommunen, der har glemt at trække bidraget, så er det også kommunen, der skal betale for at få rettet fejlen.

- Det er normal kotyme, at hvis en arbejdsgiver misligeholder de her pensionsordninger, så er det også arbejdgiveren, der skal betale begge dele (både arbejdsgiverbidrag og bidraget fra den ansatte, red.), forklarer Thomas Vorre.

Anna Lise Kianzad, der er Chef for Økonomi, Løn & IT i Kerteminde Kommune, forklarer i en mail, at det ikke er lovligt for kommunen at betale ATP-bidraget for de ansatte.

- Det har vi ikke kunnet finde lovmæssig hjemmel for. Men hvis vi bliver klogere, så retter vi selvfølgelig ind. Vi har været i dialog med SKAT og ATP om dette, og de kan ikke bekræfte, at der skulle være krav om eller praksis for dette, skriver Anna Lise Kianzad.

Den forklaring har Plejefamiliernes Landsforening ikke tænkt sig at godtage.

- Vi har sat en jurist på sagen, for vi synes ikke, det er i orden, siger Thomas Vorre.

- Og vi har også en plejefamilie, der taler om at politianmelde kommunen, fordi det ikke er bragt i orden i tide.

Fejlen er rettet til nytår

- Det er en kedelig historie, er formand for Børn- og Ungeudvalget, Jutta Lundqvist Nielsens (EL), tørre kommentar til den manglende ATP-indbetaling.

- Jeg har fået en redegørelse, der siger, at man simpelthen ikke har været opmærksom på det, da man er overgået til et nyt system, siger Jutta Nielsen, der afviser, at fejlen skyldes, at kommunens medarbejdere ikke har været dygtige nok.

- Det er dybt beklageligt, at vi har nogle plejefamilier, der gør et kæmpe stykke arbejde i kommunen, og så får de ikke de retsmæssige beløb, de skal have.

- Nu skal vi ind og kigge på hver enkelt sag og se, hvornår plejefamilierne har været ansat - i hvor lang tid, og det skal vi gøre så hurtigt som muligt. Der er også nogen, der ikke er ansat mere, og de sager skal vi også gennemgå, forklarer Jutta Nielsen, der forventer, at fejlen er bragt i orden ved udgangen af 2018.

Ups: Kerteminde glemte at betale pension til plejefamilier i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce