Unge fra Langeskov kan ikke få at vide, om de må tage 10. klasse i Nyborg

Der er plads til 1200 elever på det nye Campus I Nyborg, der åbnede i efteråret. Foto: Michael Bager

Unge fra Langeskov kan ikke få at vide, om de må tage 10. klasse i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En snørklet folkeskolelov og sløve embedsmænd i Undervisningministeriet spænder ben for, at unge i Kerteminde Kommune kan tage deres 10. klasse på Campus i Nyborg.

Nordøstfyn: Bureaukratisk snøvl i Undervisningsministeriet har skabt usikkerhed om, hvorvidt unge fra Kerteminde Kommune kan få lov til at tage deres 10. klasse i Nyborg.

Traditionelt har en del unge fra Langeskov/Marslev området valgt at tage deres 10. klasse i Nyborg, fremfor Kerteminde Kommunes eget 10. klasse tilbud i Munkebo.

- Men i øjeblikket kan vi ikke give dem noget svar på, om de kan få lov til at gå i Nyborg til næste skoleår, siger borgmester Kasper Olesen (S).

Indtil sidste år var det ikke noget problem, fordi 10. klasse-tilbuddet i Nyborg var en del af det folkeskoletilbud, som Nyborg skal udbyde ifølge loven, og fordi det var en del af folkeskoletilbuddet, kunne elever fra Kerteminde uden hensyn til kommunegrænser køre til Nyborg og tage 10. klasse.

I 2017 beslutter Nyborg at sammenlægge gymnasiet, hf, 10. klasser og handelsskole under et tag i et nyt campus. I glæden over det nye flotte Campus havde Nyborg bare overset, at med den manøvre var deres 10. klasse rent teknisk ikke længere et folkeskoletilbud.

- Og når det ikke er et folkeskoletilbud, så er det ikke inde under det frie skolevalg, forklarer Kasper Olesen.

Og når det ikke er en del af det frie folkeskolevalg, så kan elever fra Kerteminde Kommune ikke gå i 10. klasse i Nyborg.

Det opdagede Kerteminde Kommune først i sommeren 2017, og der var det for sent for de 17 elever fra kommunen, der allerede var indskrevet på 10. klasse i Nyborg. Derfor måtte byrådet vedtage en ekstra bevilling på 69.663 kroner pr. elev til Nyborg, for at eleverne kunne afslutte deres skoleår.

For at være på den helt sikre side, sendte Kerteminde Kommune derfor en forespørgsel til Undervisningsministeriet i august om hjælp til at fortolke folkeskolelovens §36, der handler om frit skolevalg. Kerteminde ville nemlig gerne vide, om det ikke var muligt, at 10. klasse på Nyborg Campus alligevel var et folkeskoletilbud, så eleverne fra Kerteminde frit kunne tage 10. klasse i Nyborg.

Det lyder som et simpelt spørgsmål. Men det er åbenbart ganske kompliceret, for ministeriet har nu funderet over sagen i et halvt år, og Kerteminde har endnu ikke fået svar på trods af gentagne henvendelser.

Og indtil ministeriet giver et svar, kan kommunens unge ikke få svar på, om de kan tage 10. klasse i Nyborg.

- Det, der er det værste, er de mange unge, som ikke kan få svar på, om de kan tage 10. klasse i Nyborg, siger Kasper Olesen, der håber, at ministeriet snart får lidt fart på, for indskrivningen til det nye skoleår lukker nemlig 1. marts.

- Og i kommunen ser vi jo tåbelige ud, når vi ikke kan give forældrene et klart svar på, om deres børn kan tage til Nyborg, selvom vi har arbejdet på det i et halvt år.

Hvis ministeriet når frem til, at 10. klasse tilbuddet i Nyborg ikke er en del af det frie skolevalg, er den eneste mulighed for at unge fra Kerteminde Kommune får lov til at tage 10. klasse i Nyborg, at byrådet endnu engang vedtager en ekstra bevilling til Nyborg Kommune.

Fyens Stiftstidende har spurgt Undervisningsministeriet, hvorfor det skal tage så lang tid at give Kerteminde Kommune et svar. Ministeriet er ikke vendt tilbage inden deadline.

Unge fra Langeskov kan ikke få at vide, om de må tage 10. klasse i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce