Arbejdstilsynet har pålagt firmaet Gebrüder Schütt KG to strakspåbud. Måske kommer de også til at skulle betale en bøde.

Kerteminde: Arbejdstilsynet har onsdag eftermiddag afsluttet dets undersøgelser på Great Northern ved spa-området, hvor en 35-årig mand tirsdag aften kom alvorligt til skade, da en ti tons tung tagkonstruktion faldt ned over ham.

Arbejdstilsynet var ude på ulykkesstedet allerede tirsdag aften, umiddelbart efter ulykken skete. Nu er det nået frem til en afgørelse, oplyser Lene Teilberg, tilsynschef hos Arbejdstilsynet.

- Vi har besluttet, at der skal være to strakspåbud til den tyske virksomhed, som havde den tilskadekomne ansat. Strakspåbud vil sige, at firmaet ikke har nogen frist for at få tingene løst. De skal simpelthen gå i gang med det samme, siger hun.

Den tyske virksomhed er Gebrüder Schütt KG, som har specialiseret sig i at lave netop denne slags arbejde.

- Det ene strakspåbud dækker over, at firmaet skal sørge for, at arbejdet med montage af tagkastel foregår sikkert, og det andet strakspåbud betyder, at firmaet skal lave en særlig arbejdspladsvurdering. Fordi det arbejde, det laver, er særlig farligt, skal det lave en udbygget arbejdspladsvurdering. Det skal eksempelvis vurdere risikoen ved arbejdet, fortæller tilsynschefen.

Når der en af de kommende dage foreligger en rapport fra Fyns Politi, vil Arbejdstilsynet undersøge, om der skal være et strafferetligt efterspil.

- Vores jurister skal vurdere, om firmaet skal betale en bøde. Men der går lidt tid, før vi har svar på det, siger Lene Teilberg.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Hvis du har pengene: Bliv den første til at spille golf på Great Northern

Hvis du har pengene: Bliv den første til at spille golf på Great Northern

Ulykke på golf-byggeplads: 35-årig mand er lagt i kunstig koma

Ulykke på golf-byggeplads: 35-årig mand er lagt i kunstig koma

Golfdirektør efter ulykke: - Vi er rigtig kede af det

Golfdirektør efter ulykke: - Vi er rigtig kede af det