Ulovlig nedrivning gjort lovlig

Sådan så skuret ved Lillestranden ud inden byggeriet blev stoppet.
Foto: Sonnich Jensen

Ulovlig nedrivning gjort lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Kerteminde Kommune må man godt rive bevaringsværdigt skur ned - bare man bygger det op igen

KERTEMINDE: Det kan åbenbart godt betale sig at rive et bevaringsværdigt fiskerskur på Lillestranden ned og slippe godt fra det.

Det må være konklusionen, efter at Miljø- og Teknikforudvalget mandag "accepterede", at Fiskerskuret bag Fiskergade 77 skal bygges op på ny. Uden anden straf til ejeren end at han skal stå for genopbygningen, så skuret føres tilbage i den nøjagtige, gamle stil på den gamle sokkel.

Skuret blev ulovligt revet ned af ejeren, anpartsselskabet Langholm ejet af familien Brorsen med bopæl i Tyskland, i oktober 2005. I strid med såvel byggelov som den bevarende lokalplan for området.

Kun renovering

Den daværende Kerteminde Kommune havde dengang kun givet ejeren tilladelse til en renovering på en række betingelser. Ikke en nedrivning.

Ejeren havde nemlig efter gældende regler søgt om tilladelse til en renovering af taget, en ny facadebeklædning samt reparation af murværket.

I marts i år begyndte ejeren dog at opføre et nyt hus på stedet. Igen i strid med reglerne. Byggeriet blev omgående stoppet af myndighederne, der gav ejeren et påbud. Men ikke en politianmeldelse.

Ejeren slipper altså kun med den "straf", at han af Miljø- og Teknikforvaltningen nu har fået tilladelse til, at rive nyopførelsen ned og genopføre skuret i gammel stil.

Han skal ikke betale kommunen nogen økonomisk erstatning.

Magtesløse

- Vi ser helst ikke, at det her sker igen. Vi er magtesløse over for den selvtægt, som er foregået. Det er meget svært at dæmme op overfor, fortæller Marianne Høj (A), fra Miljø- og Teknikforvaltningen.

- Vi er alle fortørnede over sagen, men der er ikke tradition for, at vi forfølger borgerne med videre en straf efterfølgende på den måde, forklarer Marianne Høj videre og kalder det for en "ekstrem sag".

Derfor: Ejeren slipper med en eventuel økonomisk straf eller politianmeldelse.

Spørgsmålet er så, om andre borgere i fremtiden så også kan rive deres bevaringsværdige huse ned? Marianne Høj siger:

- Nej, det kan de ikke. Det må ikke ske igen.

Ulovlig nedrivning gjort lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce