Udvalgsformand stemte ja til at spare 3,4 mio. på handicappede: - Jeg har søvnløse nætter i øjeblikket

Politikerne i ældre- og handicapudvalget har netop vedtaget en række vidtgående spareforslag, der rammer nogle af kommunens svageste borgere. Her fra et tidligere besøg på Toften i Munkebo. Arkivfoto: Lasse Hansen

Udvalgsformand stemte ja til at spare 3,4 mio. på handicappede: - Jeg har søvnløse nætter i øjeblikket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal i ældre- og handicapudvalget besluttede tirsdag en række vidtgående besparelser på handicapområdet. Der er ingen vej udenom, fortæller formand Britt Pedersen (S)

Kerteminde: Byrådet har besluttet, at der skal findes 7,9 millioner kroner på handicap- og psykiatriområdet i 2020 - stigende til 9,4 millioner i 2022 og frem.

Tirsdag blev der taget et stort skridt i den retning, da et flertal i ældre- og handicapudvalget vedtog en række vidtgående besparelser på handicapområdet for i alt 3,4 millioner kroner.

Pengene skal hovedsageligt findes på kommunens støttecentre og aktivitetstilbud. Støttecentrene vil fremover holde lukket om søndagen. Støttecentrene Bakkehaven, Fregatten, Grøntoften og Jernstøberiet vil en aften om ugen have ubemandet åbningstid fra klokken 17, og flere aktivitetstilbud skal lægges sammen. Der bliver med andre ord flere timer, hvor nogle af kommunens svageste er overladt til sig selv.

Lone Killerich, der sidder i udvalget for Dansk Folkeparti var det eneste medlem af udvalget, der stemte imod. Hun mener konsekvenserne er for store for de berørte borgere, til, at hun kan stå inde for det:

- Ja, jeg sidder i udvalget, og ja, jeg skal være med til at spare og være økonomisk ansvarlig. Men jeg skal også være menneskelig ansvarlig. Der bliver ved det her nogle borgere, som kommer til at sidde mere alene, og det ønsker jeg ikke at stemme for, fortæller hun.

Lone Killerich ønsker heller ikke at pege på andre steder, hun vil spare i stedet.

Og det ærgrer udvalgsformand Britt Pedersen (S):

- Det svarer i min verden til at trække en fribillet. Det kommer til at fremstå som om, vi politikere er onde mennesker, fordi vi sparer på de svageste og skærer i vores grundlæggende velfærd. Men hvor skal vi snart finde pengene? Der er jo nærmest ikke personale tilbage i administrationen, fortæller hun.

- Personligt synes jeg, det er voldsomt at skære så dybt. Det giver søvnløse nætter i øjeblikket.
Britt Pedersen (S), formand for ældre- og handicapudvalget i Kerteminde Kommune.

Flere penge fra staten søges

Britt Pedersen (S) har henvendt sig til sine partifæller på Christiansborg og sætter sin lid til, at der snart kommer en ny udligningsordning. I mellemtiden vil hun følge konsekvenserne af de vedtagne besparelser tæt:

- Mit håb er, at hvis vi får lidt flere penge til velfærd, at vi kan gå ind og rette op på det igen, hvis vi kan se, der er en uheldig udvikling. For det er en meget, meget skrap omgang, og personligt synes jeg, det er voldsomt at skære så dybt. Det giver søvnløse nætter i øjeblikket, fortæller Britt Pedersen.

Serviceforringelser er langt fra det eneste, der rammer kommunens brugere af støttecentre og aktivitetstilbud. Udvalget mangler at finde 1,1 millioner kroner, før man er i mål med besparelserne, og derfor bliver der nu kigget på rengøringsopgaven.

- Vi har sat en analyse i gang for at finde ud af, om der er nogle penge at finde der, fortæller hun.

Derudover bliver maden på bosteder, støttecentre og aktivitetstilbud også dyrere fremover. Udvalget besluttede nemlig at fastholde en beslutning tilbage fra maj 2018, som har været en tur omkring byrådet og tilbage igen. At kostprisen skal harmoniseres i forhold til resten af landet. Det betyder prisstigninger på op til 128 procent for de berørte borgere.

Udvalgsformand stemte ja til at spare 3,4 mio. på handicappede: - Jeg har søvnløse nætter i øjeblikket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce