Udvalg i spare-vildrede


Udvalg i spare-vildrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGET: En daginstitution er i farezonen, når skole- og børneudvalg skal spare fem mio.
KERTEMINDE: Jepser Schmidt-Nielsen (K), formand for byrådets børne- og skoleudvalg, glæder sig ikke til udvalgets første møde efter sommerferien.

For udvalgets første opgave bliver at forholde sig til et sparekrav, som økonomiudvalget forelagde udvalgets medlemmer umiddelbart inden sommerferien, og som pålægger udvalgets medlemmer at spare omkring fem millioner kroner på på 2005-budgettet.

Foreløbig er bolden driblet over til forvaltningen, som har fået til opgave at gå budgetter og regnskaber efter med en tættekam og komme med et oplæg til udvalget.

Men Jesper Schmidt-Nielsen tror ikke på, at sparemålet kan opnås ved at spare lidt hist og hér - der bliver formentlig ingen vej uden om at lukke én af kommunens daginstitutioner, forudser han.

- Det vil give en nettobesparelse på halvanden million kroner - og så er der stadig et stykke vej igen. Men det nytter ikke at lukke øjnene for, at vi har et stort antal ledige pladser og får stadig færre børn at passe, siger Jesper Schmidt-Nielsen og tilføjer:.

- Sidste år sparede vi tre millioner på dagplejen, skolefritidsordningerne og skolerne - dem har vi bedt forvaltningen om så vidt muligt at frede i år.

SF's medlem, Annette Vilhelmsen, er lidt enig med udvalgsformanden.

- Hvis der ikke er børn nok, må vi nedlægge de overflødige pladser. Derimod vil jeg ikke være med til at lukke en skole, men vi kan godt ændre på strukturen, hvis der er noget at spare ved det, siger hun.

Socialdemokraternes Inge Jespersen kalder besparelseskravet "urimeligt og urealistisk". Og hun mener ikke, at udvalget i år kan gennemføre besparelser med "salami-metoden".

- Hvis de fem millioner bliver fastholdt, bliver vi nødt til at tage et stort hug, siger hun.

Inge Jespersen tilføjer, at økonomiudvalget har fordelt besparelserne urimeligt.

- Alle skal spare tre procent af budgettet - men socialudvalget må friholde de lovbundne udgifter for eksempel til kontanthjælp. Det giver et lavere sparekrav - men vi skal spare tre procent af hele budgettet, så vi bliver hårdt ramt, siger Inge Jespersen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Venstres medlem Knud Erik Kristensen.

Udvalg i spare-vildrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce