SLUT: I går var sidste dag i Munkebo Festuge, som har budt på mange arrangementer
MUNKEBO: Forsangeren i bandet Stalking Sun puster på fingrene, inden han sætter dem ned til guitarstrengene igen.

- Nu må vi se, om vi kan få solen frem, eller vi blot får den til at løbe væk, smiler han til den lille skare, der har taget opstilling på Munkebos butikstorv.

Guitarmusik og munter sang vikler sig snart ind i den kolde forårsvind, og de få tilhørere rocker med med hele kroppen. Smilene breder sig. Skidt med det overskyede vejr. Man kan vugge sig til varmen, og man kan også stå ekstra tæt med kæresten og nyde sangenes tekster.

Det bliver næsten lige så romantisk, som da man i går (fredag, red.) så, at Kronprinsen endelig fik sin prinsesse.

Festugen kulminerer

Det er den sidste dag i Munkebo Festuge.

Siden i mandags har Munkebo været præget af en masse arrangementer. Hver dag har der været pileflet ved gartneren på torvet. I ugens løb har der været dans foran biblioteket. Solbakkens Børnehave har optrådt med sang foran bageren, og en violin-gruppe fra musikskolen har i Aktiv Super vist deres musikalske kunnen med violinerne til hagerne.

Nu kulminerer ugen, hvor foreninger, institutioner, enkeltpersoner og andet godtfolk har fået mulighed for at vise, hvad de kan.

Ingen af ugens arrangementer har formået at samle det store publikum, men det har heller ikke være meningen, fortæller fritidskonsulent Frantz Hjorth.

- Arrangementerne har blot været et udstillingsvindue for Munkebo, siger han.

Hans stemme overdøves snart af nye toner fra Stalking Sun, som atter kaster sig ud i et rockende nummer.

Snart bliver bandet afløst af Shotgun Linedancers, som efter hæsblæsende benspjæt lader bolden gå videre til Produktionshøjskolen og Kerteminde Kommunale Ungdomsskole, som optræder med 27 bands.
  • fyens.dk