Udstilling med fingrene: Skulpturerne skal berøres

Johannes Larsen Museet åbner billedhugger Lars Abrahamsens og digter Eske K. Mathiesens udstilling, "Må gerne berøres". Det sker 2. februar. PR-foto.

Udstilling med fingrene: Skulpturerne skal berøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værkerne må berøres i ny udstilling på Johannes Larsen Museet, hvor billedhugger og digter spiller sammen i udtrykket. Der er fernisering 2. februar.

Kerteminde: Det er helt nye regler på spil, når Johannes Larsen Museet åbner billedhugger Lars Abrahamsens og digter Eske K. Mathiesens udstilling, "Må gerne berøres". Det sker i Længen på museet fredag 2. februar klokken 14.

Som skrevet står er det nemlig en vigtig del af oplevelsen af Lars Abrahamsens skulpturer, at man også mærker efter. Eske K. Mathiesen og Lars Abrahamsen har de senere år arbejdet tæt sammen og udviklet en helt særlig kunstnerisk dialog, hvor Eske K. Mathiesens digte kredser om tolkningen af skulpturernes og billedhuggerens natur, alt imens Lars Abrahamsens skulpturer kredser om naturen og ordets magi.

Museumsdirektør Erland Porsmose skriver i forordet til udstillingens katalog:

- Se nøje efter på et kroget og ældet naturgroet træ, måske et årtusindgammelt oliventræ og overvej, hvor naturen stopper, og kunsten begynder - og det er vel netop i det kunstnerisk-kreative blik - billedhuggerens eller dit og mit.

Format, udtryk og form

Naturen møder man hos Lars Abrahamsen i materialevalget og udformningen af værkerne. Her eksperimenterer billedhuggeren med format, udtryk og form. Han er bedst kendt for at arbejde i stor skala og ofte i træ, men i denne udstilling viser han mindre nye værker i hovedsageligt sten og gips.

Det er samtidig en udstilling, hvor billedhugger og digter leger med grænserne for, hvor naturen stopper, og kulturen eller kunsten sætter ind. Og dermed med hvordan oplevelsen af kunst også kan være.

Udstillingen kan ses fra 3. februar til 29. april. Der er fernisering 2. februar klokken 14 med åbningstale ved Erland Porsmose, oplæsning af Eske K. Mathiesens digte ved Laus Strandby Nielsen og guitar ved Ole Vedby./EXP

Udstilling med fingrene: Skulpturerne skal berøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce