Udsatte unge flytter ind på Strandgården

Arkivfoto

Udsatte unge flytter ind på Strandgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CUBA og STU Kerteminde flytter ind i Strandgården. Kunstnere skal flytte endnu en gang.

Kerteminde: Det er kun halvandet år siden, at de såkaldte "Sortekilde-kunstnere" blev til "Kunstnerne på Strandgården," men nu må kunstner-sammenslutningen i Kerteminde endnu en gang på jagt efter et sted at mødes om deres lidenskab. Politikerne i børn- og skoleudvalget har netop besluttet, at en række aktiviteter for udsatte unge skal rykke ind på matriklen, som også tidligere har huset 10. klasse og ungdomsskole.

- Da vi besluttede at sælge Gedskovvej, besluttede vi, at CUBA skulle have nogle bedre rammer. Det får de her. Der bliver et ungekollegium i hovedbygningen med unge som i dag ikke rigtigt hører til i vores døgninstitution Villaen, og værksted til CUBAs aktiviteter og STU-uddannelse i de øvrige bygninger. På den måde får vi samlet de her aktiviteter for unge. Det giver god mening, fortæller Jutta Lundqvist Nielsen (Ø), der er formand for det politiske udvalg.

Kunstnere beder om hjælp

Kerteminde Kommune har tidligere søgt dispensation fra Strandbeskyttelseslinjen i håb om, at man kunne sælge hele området lade en investor bygge nyt. Det har Kystdirektoratet afvist. Tre matrikler svarende til tre parcelhusgrunde bliver dog sat til salg, da de ikke er omfattet af Strandbeskyttelseslinjen.

Kunstnerne på Strandgården ærgrer sig, men forstår godt kommunens hensyn:

- Sådan er det bare. Vi er røget ud. Men det er forståeligt, at kommunen skal varetage den opgave, fortæller Vagn Løye, der er talsmand for sammenslutningen.

Han frygter dog fremtiden:

- Det har været en god tid på Strandgården, men jeg er bange for, at vi bliver opløst nu. Sammenholdet har eksisteret i seks år, og vi har flyttet to gange allerede. Hvor mange gange kan vi lige blive ved med at holde til? Men kommunen har lovet at hjælpe os, og hvis der er nogle private, som har lokaler til rådighed, hører vi meget gerne fra dem også. Måske må vi løse det ved at købe noget, fortæller han.

Udsatte unge flytter ind på Strandgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce