Udgifter til ældre og syge eksploderer


Udgifter til ældre og syge eksploderer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejde med Falck Healthcare kan reducere sygefravær blandt kommunens ansatte og give 10 mio. kr., mener K

Der er lang vej endnu, inden de politiske partier i byrådet kan finde en løsning på, hvordan budgettet skal se ud for den kommunale husholdning i 2009. På byrådsmødet i aftes stod det klart, at ingen er tilfredse med budgettet, som det blev præsenteret i går - og udfordringer er der nok af. Det er især udgifterne til ældreområdet, der trækker tunge vod i kommunekassen.

- Der er mange grunde til den vanskelige situation, som vi står i. Vi oplever nogle markante pres på udgifterne, som tager luften fra os. Lad mig blot nævne sygedagpenge og ældreområdet som et par markante områder, hvor vi oplever en vækst i udgifterne, sagde borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S).

Samtidig påpegede han, at det har været yderst vanskeligt at realisere de økonomiske gevinster på kommunalreformen, som mange ellers havde forventet.

Kaare Jørgensen (V) betegnede forslaget som uværdigt og noget, som ingen ville lægge ryg til. Men samtidig understregede han behovet for rettidig omhu.

- Sidste år budgeterede vi med 30 mennesker på sygedagpenge, men nu viser det sig, at vi har 80. Og så burde vi burde have været meget tidligere ude for ældreområdet har i løbet af året været udsat for mange hovsaløsninger, sagde han.

Uværdigt

Else Møller (K) kaldte også budgettet for uværdigt. Og hun stillede som betingelse at ældreområdet i det kommende år skulle styrkes.

- Vi skal tilvejebringe et ekstraordinært rådighedsbeløb ved at gennemføre et kommunalt udviklingsprojekt, sagde hun med henvisning til det høje sygefravær blandt de ansatte i Kerteminde Kommune.

- Sygefraværet i Kerteminde Kommune er større end landsgennemsnittet, og det er et faktum, at kommunen i gennemsnit hver dag året rundt har et sted mellem 170 og 190 medarbejdere i sygesengen. Det er et langt større tal, end kommunen kan bære på sigt, sagde hun.

Derfor talte Else Møller varmt for at lave en samarbejdsaftale med Falck Healthcare.

- Gennem et samarbejde med Falck Healthcare, som har stor erfaring og gode resultater med at løse problemer på dette område, vurderes det, at fraværet i 2009 kan reduceres med 20 procent, hvilket ikke mindst vil være til gavn for de berørte medarbejdere, sagde den konservative gruppeformand.

Som tidligere omtalt viser fraværsstatistikken, at de ansatte i Kerteminde Kommune i gennemsnit er fraværende 36,4 dage pr. medarbejder, hvilket svarer til en tiendedel af året.

Hvis det tal kan reduceres, kan der frigøres penge til at forbedre forholdene for de ældre, lød argumentet fra den konservative gruppeformand.

Udgifter til ældre og syge eksploderer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce