Tys-tys om politiaktion


Tys-tys om politiaktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIAKTION: Stort politiopbud omkring banker i Kerteminde efter tip
KERTEMINDE: Politi fra Nyborg og Kerteminde var i går talstærkt til stede i byen med både patruljevogne og civilklædte betjente.

Ved Fionia Bank og Danske Bank i Langegade holdt en hundevogn fra Nyborg dagen igennem parkeret. De to banker havde begge aflåst deres bagindgange, og på Torvet i nærheden af Nordfyns Bank holdt der også en politibil, ligesom der holdt en politibil parkeret i smøgen mellem kirken og BG Bank.

Kriminalinspektør Poul Erik Bendtsen, Nyborg, ville tidligere på dagen ikke fortælle om baggrunden for det store politiopbud i Kerteminde.

Først efter klokken 16, da aktionen blev afblæst, ville han løfte lidt af sløret for målet med aktionen.

- Vi havde fået et tip om, at der skulle foregå "noget" i Kerteminde, fortæller Poul Erik Bendtsen, som ikke vil uddybe, hvad det "noget" dækker over.

- Men det er ikke helt galt at konstatere, at I koncentrerede Jer om bankerne i byen?

- Eller noget helt andet, lyder det fra Poul Erik Bendtsen.

Hvor mange betjente, der deltog i aktionen, vil Poul Erik Bendtsen ikke fortælle, men Fyens Stiftstidende talte tre politibiler og minimum tre civilklædte betjente på Torvet og i Langegade.

- Det er meget godt set, konstaterer Poul Erik Bendtsen.

9 til 16-aktion

Hos Fionia Bank og Danske Bank var bagdørene låst og to næsten enslydende stykker papir på dørene henviste i stedet til bankernes fordør i Langegade, hvor en hundepatruljevogn holdt parkeret lige foran de to pengeinstitutter.

Samtidig holdt betjente i civil et vågent øje med både biler og fodgængere i Langegade og på Torvet under aktionen, der varede fra klokken 9 til omkring 16.15 - samtidigt med at de sidste bankansatte forlod deres arbejdsplads.

Poul Erik Bendtsen vurderer ikke, at tippet har forbindelse til de to bankrøverier i Odense i går.

- Det lyder ikke sandsynligt. Selv om politiet i Odense har haft travlt med det royale besøg, har de så mange ressourcer, at der alligevel ikke ville blive tilkaldt politi fra Nyborg Politikreds til et bankrøveri i Odense, siger Poul Erik Bendtsen, som ikke vil oplyse, om der i tippet blev nævnt navne på de mulige røvere.

Royale rygter

- I må have anset det for et troværdigt tip?

- Det er altid svært at vurdere, hvorvidt et tip er sandt eller falsk. Det er klart, at vi analyserer de oplysninger, vi får, før vi træffer vores forholdsregler, men helt generelt er det vel altid farligere ikke at reagere på et tip, siger Poul Erik Bendtsen, som ikke vil gætte på, om det faktisk lykkedes politiet at forpurre et røveri ved at være så synlige i gadebilledet eller fortælle, om der under aktionen blev observeret mistænkelige personer eller aktiviteter.

Politiopbudet i Kerteminde by blev i øvrigt det store samtalemne blandt folk på gaden, hvor der blandt andet blev gættet på, at det måske var kronprinsparret, der ville lægge et uannonceret smut forbi Kerteminde.

- Vi har snakket med rigtig mange mennesker i løbet af dagen og den med kronprinsparret har vi også hørt flere gange, bekræfter Poul Erik Bendtsen.

Tys-tys om politiaktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce