Trods tyveri for 340.000 kroner: Munkeboklubber fik overskud på fyrværkerisalg

Fyrværkeri-tyveriet skete på Garbæksvej i Munkebo den 16. december. Arkivfoto

Trods tyveri for 340.000 kroner: Munkeboklubber fik overskud på fyrværkerisalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overskuddet kommer ungdomsspillerne til gode i Lindø Rugby Sport Club og Munkebo Boldklub.

De to Munkeboklubber, der midt i december fik stjålet fyrværkeri til en salgsværdi af 340.000 kroner, kan ånde lettet op.

For selvom kassen endnu ikke er gjort endeligt op, er det lykkedes Munkebo Boldklub Forældreforening og Lindø Rugby Sport Club at genere et overskud på omkring 50.000 kroner.

Det fortæller en lettet John Jacobsen fra Forældreforeningen, der trods det store tyveri nu kan glædes over, at der alligevel lander en god sjat penge hos ungdomsspillerne i de to foreninger.

- Vi er ufattelig glade for den opbakning, vi har fået af kunderne. Vi er fulde af mod. Og vi er blevet noget klogere. Nu ved vi, hvordan det skal gøres i forhold til sikkerhed, og hvordan vi kommer i gang, siger han.

Det var om morgenen den 16. december, at de to foreninger fik den ubehagelige overraskelse. To containere fyldt med fyrværkeri, der stod på Garbæksvej i Munkebo, var blevet tømt, og frygten for, om salget overhovedet kunne nå at komme op at stå igen, var stor.

- Vi vidste ikke, om vi kunne nå at få nyt fyrværkeri. Vi vidste heller ikke, om vi kunne få en forsikring, og vi turde ikke andet end at have en forsikring. For hvis vi ikke havde haft forsikringen i første omgang, var det ensbetydende med, at der var to foreninger, der var gået bankerot, fortæller John Jacobsen.

En lokal virksomhed betalte selvrisikoen på 10.000 kroner, og klubberne nåede at få nyt fyrværkeri hjem. Selvom det første forsikringsselskab meldte hus forbi efter det store tyveri, lykkedes det også at få forsikret det nye fyrværkeri.

Foreninger kan gå sammen

Lokale virksomheder hjalp, så der både kom videoovervågning, tyverialarmer på containerne samt betonklodser, der skulle forhindre biler i at køre helt op til containerne.

Selvom det lykkedes klubberne at skrabe penge sammen til ungdomsspillerne, er det mest lykkelige ved processen ifølge John Jacobsen dog, at det er lykkedes at forene to Munkebo-klubber om en fælles mission:

- Ét er, at vi har generet nogle penge, men vi har også formået at få to klubber smeltet sammen til at lave sådan et støttearrangement. Det er endnu mere lykkeligt, siger han.

- Måske er der andre foreninger, der vil være med til at lave andre arrangementer i fællesskab, fortsætter han.

John Jacobsen er overbevist om, at klubberne kommer til at sælge fyrværkeri igen næste år. Dog først fra den 27. december.

- Så tror vi også, det bliver en succes. Til den tid er der er flere, der ved, at vi eksisterer, siger han.

Trods tyveri for 340.000 kroner: Munkeboklubber fik overskud på fyrværkerisalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce