Motorerne buldrede og røgsignalerne steg mod himlen, da der lørfag var traktortræk i Rynkeby

Er man bidt af en gal traktor var Rynkeby det helt rigtige sted at opholde sig i går, lørdag. Der var alt fra små havetraktorer til store vilde basser med over 1.000 hestekræfter og masser af lyd - og røg.

En mark på Dalsgyden lagde jord til løjerne, og flere tusinde mennesker var mødt op for at se på.

En af dem, de kunne heppe på, var den meget lokale deltager Jens Andersen. Hvor nogle af traktorerne var transporteret langsvejs fra for at være med, så hoppede Jens Andersen bare på traktoren om morgenen og kørte den kilometers penge, der var fra hans hjem til Dalsgyden.

Jens Andersen stillede op i en 51 år gammel Case-traktor. En amerikaner, han selv har været i Montana og hente for 10 år siden.

- Jeg stod selv og skilte den ad, for at den kunne komme i en container. Faktisk var jeg nødt til at skære fælgene op, for at den kunne klemmes ind, fortæller han.

Han købte Case´n af en familie, der tidligere ejede verdens største traktor, mellem venner kaldet Big Bud. Den er nu på museum. Han var ovre for at se på Big Bud, og blev venner med folkene. Han har besøgt dem gentagne gange, og en af gangene købte han den gamle, orange Case med hjem.

- Det er en slags souvenir, foprklare han med et smil.

Hjemme hos Jens Andersen står der 13 traktorer i forskellige størrelser, og fire af dem er fra USA. Hjemme hos ham står også pokaler fra tidligere traktor-træk  både 1. og 2. pladser.

Det er ikke kun Case´n, han deltager i traktor-træk med.

- Det er lidt forskelligt, hvilken af traktorerne, jeg tager med. Man kan jo ikke komme med det samme hver gang, griner han.

Det blev ikke til en pokal denne gang, ham og Case´n måtte nøjes med en 5. plads.

 

 

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.