Traktorsalg med et års ventetid


Traktorsalg med et års ventetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hindsholm Maskinforretning A/S fik et flot 2007, men rammes nu af leveringsproblemer fra fabrikken

KERTEMINDE: De store gårde bliver større og større, men drives ofte af ejeren med måske kun en enkelt medhjælp.

Resultatet: Større maskiner er nødvendige. Traktorer i kæmpestørrelser sættes ind for at spare lønninger.

Hvis man ellers kan få fat i maskinerne. Det er netop nu ved at være et problem for Hindsholm Maskinforretning A/S i Kerteminde.

Forretningen solgte i løbet af i fjor 27 nye John Deere-traktorer. Søsterselskabet på Vestfyn, Grønnemose Maskinforretning ApS, solgte 16 nye traktorer, hvoraf nogle koster en million eller måske halvanden million kroner.

- Det er gået stærkt. Landbruget fik lige pludseligt en bedre indtjening - mælkepriserne steg og kornprisen blev fordoblet - og det gav mulighed for investeringer, siger direktør Willy Markvardsen fra maskinforretningen.

Investeringslysten er ikke kun dansk. Der sælges også i udlandet masser af maskiner, bl.a. går det stærkt i Rusland.

Så nu er der mangel på maskiner. Willy Markvardsen fortæller, at store traktorer som sælges nu, først kan leveres i 2009. Disse maskiner kommer fra USA, mens der ikke er problemer med at skaffe de mindre John Deere-modeller, som produceres i Tyskland.

Tre firmaer

Familien Markvardsen driver udover de to maskinforretninger et tredje firma - Fyns Frø- og Kornteknik ApS - som ved siden af korntørringsanlæg også er beskæftiget med vvs-arbejde.

Her var der i 2007 gennemsnitligt ansat syv, mens maskinforretningen i Kerteminde talte en stab på 15 og Grønnemose-selskabet tre færre. Altså i alt 34 ansatte.

Koncernen er samlet under ét af Hindsholm Holding ApS med Willy og Ole Markvardsen som direktion.

Holdingselskabet noterer et resultat før skat i de tre tilknyttede virksomheder på godt to millioner kroner mod 864.000 kroner året før.

Desuden har selskabet finansielle indtægter på 225.000 kroner, så det samlede resultat før skat blev 2,3 millioner kroner mod godt én million i 2006.

Årets resultat efter skat blev 1,8 millioner kroner mod knap 725.000 kroner året før.

Koncernen er overordentlig solid. Balancen i holdingselskabet er opgjort til godt 25 millioner kroner med en egenkapital på 24 millioner!

De tre tilknyttede virksomheder er sat som anlægsaktiver på i alt 17,2 millioner kroner, mens omsætningsaktiverne er opgjort til otte millioner, hvoraf mere end halvdelen stod som kontanter i banken.

Traktorsalg med et års ventetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce