Træstamme-øl bestod smagstesten: Det her gør vi igen

Dre blev skålet på en god indsats i kælderen under Vikingemuseet i Ladby. Skålet i måske den første øl, der er brygget i træstammer i Danmark i 1400 år. Foto: Helle Nordström

Træstamme-øl bestod smagstesten: Det her gør vi igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingeøllet, der er brygget i træstammer, blev fredag prøvesmagt på Vikingemuseet i Ladby.

Ladby: Der var spænding til bristepunktet, da en flok mænd fredag middag havde samlet sig i kælderen på Vikingemuseet i Ladby. I deres midte stod en kasse med øl, de skulle til at smage på.

Og det var ikke bare øl. Det var øl brygget i træstammer, sådan som vore forfædre gjorde det for 1500-2000 år siden. Dateringen er lidt uklar, men der er ingen tvivl om, at det kunne være lige bestemt den her slags øl, vore vikingeforfædre drak.

I spidsen for den flok frivillige mænd, der har udhulet træstammer og brygget øl, stod brygmester Claus Christensen, Munkebo Mikrobryg, der sammen med afdelingsleder på vikingemuseet Claus Sørensen havde brygget ideen til ølprojektet.

I brygget indgik foruden humle og gær smagsgivere i form af birkebark, malurt og enebær og alle var enige om, at det absolut var en drikværdig øl. Nogle mente måske, at den havde fået lige lovlig meget gas med malurten, medens Claus Sørensen, der er så glad for malurt, at han har det i haven, fandt øllet helt perfekt.

"Ny" spændende metode
Brygmester Claus Christensen fortalte, da der var prøvesmagning på træstamme-øllet, at han har fået en henvendelse fra Fødevarestyrelsen. De beder ham om at sende en beskrivelse af bryggemetoden til deres innovationsafdeling.- Det er da meget sjovt. Man kan jo ikke ligefrem påstå, at det er noget nyt, vi gør. Tværtimod har vi genoptaget noget, der har et par tusinde års historie bag sig. Men de skal nok få en beskrivelse.

Kulinarisk dag

Alle var til gengæld helt enige om, at processen havde været fantastisk, og Claus Sørensen var ikke et sekund i tvivl:

- Det her gør vi igen. Ikke bare for øllet, men også for hele oplevelsen. Der var fantastisk mange gæster, der kom og kiggede på og spurgte, medens projektet var i gang.

Han leger allerede med tanken om at lave en form for kulinarisk dag, hvor der både er ølbrygning og steg på programmet. Dette års ølbryggere havde nemlig også hygget sig med grubestege lavet i bålet:

- Og oven i det kulinariske så er der masser af gode historier at fortælle, tilføjer Claus Sørensen.

Træstamme-øl bestod smagstesten: Det her gør vi igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce