- At man allerede taler om pladsproblemer er positivt, for det viser, at der er stor interesse for at bruge kulturhuset, siger borgmesteren

Kerteminde: Allerede på parkeringspladsen kunne man konstatere, at der er begyndende pladsproblemer i forbindelse med Kulturhuset Fjorden, der blev officielt indviet fredag middag.

Gæsterne til indvielsen holdt på kryds og tværs på hvert et tilgængeligt stykke græs i nærheden.

Pladsproblemerne også bredt så småt bredt sig indendøre, til trods for, at det først lige er taget i brug. Borgemster Hans Luunbjerg valgte imidlertid i sin indvielsestale at tage det med Ja-hatten på og konstaterede, at det både godt og positivt med pladsproblemer, fordi det viser, at der er mange, der interesseret i at bruge huset.

De interesserede var mødt frem i rigt mål - de var stuvet tæt i både den store cafe og de omkringliggende gange for at høre talerne.

Forinden talerne havde der i en times tid været mulighed for at gå rundt i kulturhuset og kigge ind i de forskellige afdelinger. Man kunne hilse på de Ensomme Gamle Mænd, der boltrer sig i træ og metalværkstederne, man kunne hilse på flygtninge der gik i sprogskole og man kunne lade sig lokke ned i Ungdomsskolen af de velklingende toner af Pink Floyd gengivet af nogle dygtige elever.

Og netop det understregede et af Kulturhusets helt store mål:

- Vi skal i det her hus blandt andet bringe generationerne samme - og her har vi jo alt fra børnehave til pensionister, fremhævede leder af Frivilligcentret, Jens Gantriis.

- Vi har allerede fået et rigtig godt samarbejde på tværs af brugergrupperne, og vi hr etableret et husråd, så vi kan styrke synergien.

En af de gæster, der var specielt interesseret i at se udviklingen, var tidligere borgmester og meget aktiv frivillig, Else Møller.

- Jeg var som nyvalgt med til at sætte byggeriet af den her skole i gang på mit allerførste byrådsmøde i april 1978. Dengang vedtog vi at bygge med 60 kvm. store klasseværelser, for så var det nemt at lave den om til ældreboliger, hvis det kneb med skolelever, mindes hun.

- Men det er jo fantastisk at se, hvad den er blevet til. Jeg var ked af det, da de lukkede skolen, men det her er det helt rigtige. Og det er fabelagtigt, at det kan lade sig gøre midt i en økonomisk trængt tid.

Du kan se flere billeder fra indvielsen på mitfyn

  • Af: