Håndbold: Jens Bøye og Rasmus Bøye er navnene på Kerteminde HK’s herretrænere for fynsserieholdet i den kommende sæson.

For håndboldinteresserede er det kendisser inden for håndboldsporten, der i det kommende efterår skal afløse Finn Jensen, der med en fornem indsats ser ud til at kunne aflevere sit hold i Fynsserien efter tvangsnedrykningen til serie 1 for tre år siden.

Jens og Rasmus Bøye er far og søn, begge med håndboldbaggrund i det håndboldglade Nyborg.

Jens Bøye var Nyborgs temperamentsfulde målmand op gennem 80’erne og ind i 90’erne. Holdet var helt oppe i toppen af dansk håndbold, ofte med Jens Bøye som en afgørende faktor. Sønnen Rasmus Bøye på 27 år er en del af en god ungdomsårgang i Nyborg, og i de senere år med kampe på divisionsholdene i SUS/Nyborg, Svendborg, og i efteråret et halvt år på Køges 1. divisionshold. Rasmus er især kendt for sine finurligheder fra venstre fløj.

Som trænere har begge været ungdomstrænere. Jens med erfaring fra divisionsholdene i Otterup og Tommerup, og i år træner for SUS/Nyborgs stærke u-18 drengehold.

For KH’s unge herrefynsseriehold og klubben KH er det et kæmpescoop at få tilknyttet to kapaciteter. Rasmus skal også indgå på holdet som spiller.

For de to trænere er målsætningen helt klart oprykning til 3. division, at vende tilbage til elitehåndbold i Kerteminde og bevare klubbens talenter, der alt for ofte har været nødt til at udvikle sig i højere rangerende klubber. (kai)