Topchef ansættes uden om styregruppe


Topchef ansættes uden om styregruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MLK: Kerteminde kommune opslår stilling som teknisk chef - Munkebo og Langeskov venter med ansættelser
NORDØSTFYN: Politikerne i de tre nordøstfynske MLK-kommuner Munkebo, Langeskov og Kerteminde er tilsyneladende slet ikke enige om, hvordan de skal forholde sig over for ansættelser af kommunale chefer i tiden op kommunesammenlægningen i 2007.

Kertemindes økonomiudvalg har således besluttet at opslå stillingen som teknisk chef umiddelbart efter sommerferien. Stillingen har været varetaget af kommunaldirektør Ronald Stelmer siden februar, hvor Alex Ovesen rejste fra byen.

Ansættelsen sker således uden om de tre kommuners fælles styregruppe, der er nedsat netop for at forberede sammenlægningen og udtale sig om væsentlige spørgsmål - som for eksempel ansættelse af kommunale topchefer.

- Det er rigtigt, at vi opslår stillingen efter ferien, og det sker uden om styregruppen, fortæller Ronald Stelmer.

De tre byråd får således ikke lejlighed til at undersøge, om der findes kvalificerede emner blandt medarbejderne - som for eksempel Munkebos tekniske chef Ole Matzen eller Langeskovs tekniske afdelingsleder Poul Henning Knudsen.

Det kommer lidt bag på formanden for teknisk udvalg, Keld Rasmussen (V), som ikke selv er medlem af økonomiudvalget.

- Det ville ellers være drønfornuftigt at koordinere den slags med nabokommunerne.For chefen skal vel kunne fortsætte efter sammenlægning - ellers bliver det vanskeligt at tiltrække kvalificerede ansøgere til en tidsbestemt ansættelse, siger Keld Rasmussen.

I Munkebo mangler man to skoleinspektører - men hér venter man med at nyansætte til efter sammenlægningen.

- Vi trækker vejret og venter med at ansætte til efter sammenlægningen. Det bliver jo et større puslespil, der skal gå op, når tre tre kommuners skolevæsener skal lægges sammen. Ansætter vi først en leder, hænger vi på vedkommende, og vi har kvalificerede konstituerede ledere, der kan få det til at glide, siger Jan Johansen.

I Langeskov har man i nogle måneder manglet en leder af biblioteksvæsenet. Men hér venter man også med at ansætte en ny, fortæller borgmester Ejvind Høyer Nielsen (K).

- Vi venter på sammenlægningen. At Kerteminde ansætter en teknisk chef kan jeg ikke rigtigt blande mig i, siger Ejvind Høyer Nielsen.

Topchef ansættes uden om styregruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce