To husejere meldes til politiet


To husejere meldes til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORBUDT: Kommunen fører hård linje over for husejere, der bygger om uden tilladelse

KERTEMINDE: Det er en rigtig dårlig idé at begynde på en ombygning af sin ejendom, hvis ikke man i forvejen har kontaktet kommunens tekniske forvaltning og indhentet de fornødne tilladelser.

Det må to husejere i Kerteminde By sande. Kommunen har nemlig meldt den ene husejer til politiet for overtrædelse af Boligloven - den anden anmeldelse er på vej, fortæller souschef i Teknisk Forvaltning, Ella Bredsdorff.

Ejeren af Strandgade 22 har således påbegyndt en gennemgribende renovering af sin ejendom uden at have spurgt kommunen om lov. Blandt andet er hele tagkonstruktionen blevet fjernet og alle vinduer revet ud.

Huset ligger indenfor Bevaringsdeklarationens område og er således underlagt deklarationens krav til udformning af tagflader, vinduer og andre forhold.

Så snart Teknisk Forvaltning blev opmærksomme på den ulovlige ombygning, satte man en stopper for videre arbejde på ejendommen og meldte ejeren til politiet.

Efter flere møder er kommunen og ejeren nu nået til enighed om, at kommunen kan give en byggetilladelse, når det forslag til lokalplan for bymidten, som for tiden er til offentlig høring, bliver godkendt - det sker formentlig sidst i juli måned.

Indtil da må huset henligge som et spøgelseshus.

Også i Fiskergade er ejeren af nummer 28 gået i gang med en renovering af facaden ud mod gaden uden tilladelse.

Skævt særpræg

Ejeren opdagede umiddelbart efter, at han havde købt huset, at facaden var pudset udenpå bindingsværk. Det viste sig, at bindingsværket var så råddent, at hele konstruktionen ikke kunne bære.

Derfor blev bindingsværket udskiftet med nyt træ - men derved mister huset sit oprindelige lidt skæve særpræg. Og den slags indgreb må man ikke gennemføre på huse i midtbyen og i Fiskergade, hvor der gælder meget stramme retningslinjer.

- Politikerne ønsker helt klart, at der skal føres en konsekvent linje overfor brud på deklarationens og lokalplaners bestemmelser. Det er altid en god idé at snakke med forvaltningen, inden man går i gang med en ombygning, siger Ella Bredsdorff.

Overtrædelse af Byggeloven afgøres oftest med en bøde.

To husejere meldes til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce