Tina Eriksen er traumeterapeut og hjælper folk af med de chok, som har lagret sig i deres kroppe. Hun har nu åbnet klinik i Kerteminde.

Kerteminde: Ord som chok og traumer lyder voldsomt, og de fleste af os forbinder de ord med alvorlige uheld, overfald og ulykker. Sandheden er dog, at de fleste af os oplever et chok i nervesystemet. Sådan er livet for os mennesker, og det kan opstå af flere grunde. Det kan være på baggrund af en operation, et dødsfald, en episode i hverdagen eller et biluheld. De fleste mennesker har selv ressourcer til at regulere disse tilstande i nervesystemet, så de formår at komme over det. Problemet opstår først, når chokket ikke bliver forløst, men sætter sig fast i kroppen og giver symptomer som mareridt, uforklarlige smerter i kroppen og mental ubalance. Så kan du have brug for at få hjælp til at få forløst traumet i din krop.

Psykoterapeut Tina Eriksen fra Kerteminde har uddannet sig til traumeterapeut for at hjælpe folk med at tackle de traumer, som har lagret sig i deres kroppe. Hun har i sin terapi fokus på kroppens signaler og kropsfornemmelser, og der kan indgå små bevægelser, øvelser og støttende berøring i terapien.

Kroppen husker

Som psykoterapeut har hun tidligere arbejdet ved TUBA, som tilbyder anonym og gratis terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol - eller stofmisbrug.

- Jeg erfarede, at det her kunne være en god idé også at få lært noget mere om traumeterapi, fortæller Tina Eriksen og tilføjer, at hun blandt andet selv med traumeterapi har fået bearbejdet et trafikuheld, hvor en bil kørte ind i siden på hende.

- Det havde ligesom efterladt et chok i min krop, som jeg faktisk ikke helt selv var klar over. Og sådan er det ofte. Der kan komme mennesker her hos mig, som ikke selv er klar over, hvad smerten i deres krop skyldes. De ved blot, at den ikke forsvinder ved at medicinere for den, forklarer traumeterapeuten, som nu har åbnet klinik i sit private hjem på Fabers Allé i Kerteminde.

Tina Eriksen har også tidligere arbejdet som sundhedsplejerske i Kerteminde Kommune.

Onsdag den 1. marts holder hun foredrag på Kulturhus Fjorden, hvor hun fortæller om stress og traumer - traumer, som ikke er kommet af krige og blodige ulykker. Foredraget er ganske gratis.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.