Tilsyn: - Vi skal nok skynde os


Tilsyn: - Vi skal nok skynde os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: - Vi gør, hvad vi kan, for at få en hurtig afgørelse på sagen. Men om vi kan nå det inden den 19. august, kan jeg ikke love.

Det siger Christian Schmidt Pålsson, jurist og sagsbehandler ved Statsamtet Sønderjylland, der blandt andet fører tilsyn med de fynske kommuner.

Som tidligere omtalt har Stiftstidende klaget over Kerteminde Kommunes afvisning af en begæring om aktindsigt i det hemmelige projekt på Ndr. Havnekaj. Avisen har bedt om at få oplyst, hvor stor en del af havnebygningerne, den hemmelige investor skal bruge til sit ligeså hemmelige projekt.

Selv om borgerne således ikke har nogetsomhelst konkret at forholde sig til, har byrådets flertal uden om SF besluttet at sende sagen i forhøring - og indsigelsesfristen er den 19. august.

Det er imidlertid noget tvivlsomt, om avisen i givet fald vil kunne nå at informere byens borgere om projektet. For først skal kommunen have forelagt avisens klage, derefter skal der udfærdiges et kommunalt svar og dette svar skal til udtalelse ved klageren - altså avisen.

Først derefter kan Statsamtets jurister begynde at behandle sagen.

- Og selv om vi forsøger at fremme sager om aktindsigt, så er der ofte tale om nogle meget komplicerede sager, fortæller Christian Schmidt Pålsson, der endnu ikke har fået klagen forelagt.

Hvis avisen ikke får medhold, vil konkrete oplysninger om det hemmelige projekt først kunne frigives ved årsskiftet, vurderer kommunen i sin svarskrivelse til avisen.

Til den tid er en ændring af Havnemasterplanen formentlig vedtaget for længst.

Tilsyn: - Vi skal nok skynde os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce