På dagen for markering af Johannes Larsens 150 års fødselsdag fik fuglemaleren en plads i Kerteminde opkaldt efter sig. Det kan kunstneren godt takke en navnebror for.

Kerteminde: Johannes Larsens mission lykkedes. Dog skulle han kæmpe for den - ikke den afdøde maler, men hans nulevende navnebror. Han måtte gå til stålet i den offentlige debat, men onsdag formiddag med markeringen af fuglemaleren Johannes Larsens 150 års fødselsdag blev den en realitet: Johannes Larsens Plads.

Det er en plads, som skal hylde kunstneren og æresborgeren i Kerteminde.

Jeg ved jo godt, at sådan en politisk proces kan være lang, men jeg synes nu, at Kerteminde Kommune skal have ros for, at det lykkedes så hurtigt. Nu revser jeg jo ofte kommunen i mine læserbreve, så jeg bør vel også pointere, når jeg synes, at den gør det godt.

Johannes Larsen, Kerteminde.

I Kerteminde findes Sybergsvej, Paludan Müllers Plads og Borgmester Hansensvej, men Johannes Larsen, som jo egentlig er Kertemindes superhelt, havde ikke nogen pladser eller veje, som var opkaldt efter ham. Det undrede det flittige postbud, ivrige læserbrevsskribent og navnebror, Johannes Larsen, der bor på Mellemleddet i Kerteminde. Han henvendte sig til P4Fyn's #SpørgFyn, som jagter fynboernes spørgsmål, undren og nysgerrighed, og så endte det faktisk med, at hans undren kom på miljø - og teknikudvalgets dagsorden, og her var de fem politikere enige om, at kunstneren selvfølgelig skulle have en plads eller et torv opkaldt efter sig.

Syv måneder efter ideen poppede op hos Johannes Larsen, kunne han onsdag formiddag stå med smil under den blå tophue, for her kunne borgmester Hans Luunbjerg (V) og formand for miljø - og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF), afslører skiltet for Johannes Larsens Plads, som pladsen foran kirken i Kerteminde nu hedder, og når pladsen kunne indvies på fuglemalerens 150 års fødselsdag, kunne hans navnebror kun være mere end godt tilfreds.

- Jeg ved jo godt, at sådan en politisk proces kan være lang, men jeg synes nu, at Kerteminde Kommune skal have ros for, at det lykkedes så hurtigt. Nu revser jeg jo ofte kommunen i mine læserbreve, så jeg bør vel også pointere, når jeg synes, at den gør det godt, fastslår han.

Dog kunne han godt have tænkt sig, at Johannes Larsens Plads havde erstattet Paludan Müllers Plads.

- Det havde efter min mening været en bedre placering, men nu skal jeg ikke brokke mig mere, understreger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.