Tidligere indsats gavner


Tidligere indsats gavner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRITIDSKONSULENT: Unge i Granskoven bedre end deres rygte
LANGESKOV: Granskoven ved Grønvangen er et populært samlingssted for unge i Langeskov, og særligt på de lune sommeraftener og -nætter finder mange af byens unge sammen over et par øl i det rekreative område.

Ved de sene sammenkomster bliver der brændt bål af og spillet højt musik til gene for de nærmeste naboer på vængerne op til Granskoven, og en del føler sig utrygge ved de unges tilstedeværelse i området, men det er helt ubegrundet, mener fritidskonsulent i Langeskov Kommune Hans Henrik Andersen, i daglig tale kaldet Alf.

- Der kan godt være op til 30-40 stykker samlet ad gangen. Mandag aften sad der omkring 40 unge i alderen fra 14 år til først i 20'erne omkring de to bænke, og det kan godt virke overvældende med så mange unge samlet på et sted, og det bliver nogle folk utrygge ved, men det er slet ikke nødvendigt. Jeg er tit forbi og snakke med de unge, og det kunne jeg nogle gange tænke mig, at lidt flere ville gøre. Så ville de se, at der ikke er noget at være nervøs for. Jeg har aldrig oplevet at blive truet, siger Hans Henrik Andersen, der tiltrådte som fritidskonsulent i august 2003.

Langeskov-banden

For et par år tilbage huserede en gruppe unge i Langeskov Centret med støjende og truende adfærd med racistiske undertoner.

Gruppen, der blev kaldt Langeskov-banden, er i dag opløst og Hans Henrik Andersen vurderer, at det kommunale system i dag er bedre rustet til at tage eventuelle problemer i opløbet.

- I foråret havde vi fat i en gruppe unge, som var udfarende med hærværk og chikanerier. Dem fik vi samlet og de gik med til at betale for det, de havde ødelagt og sige undskyld til de folk, de havde generet. Der har også været sammenstød mellem nydanske unge og lokale unge, og der fik vi med hjælp fra begge parters forældre bilagt striden, så det ikke udviklede sig, fortæller Hans Henrik Andersen, der arbejder tæt sammen med ungdomskonsulent Henrik Madsen.

Sammen med afdelingsleder Sisi Eibye, Børne- og Kulturafdelingen, har de ansvaret for ungdomsskolen og kender derigennem de fleste unge i Langeskov.

Tidligere indsats gavner

- Selvfølgelig er der unge med problemer, herunder også misbrugsproblemer, i Langeskov, men det er ikke anderledes her end alle andre steder. Det, at vi kender så mange, gør, at vi kan have fingeren på pulsen omkring, hvad der rører sig blandt de unge og vi kan skride tidligere ind, når der opstår problemer. Det er kendetegnende, at vi får fat i de unge tidligere i dag, og at det mange gange er dem selv, der kontakter os, og effekten af det, tror jeg, vil kunne ses i løbet af et par år i form af blandt andet færre af de dyre anbringelser uden for hjemmet, fortæller Hans Henrik Andersen.

Tidligere indsats gavner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce