Tidligere borgmester vinder formandsopgør

Hans Luunbjerg er tidligere borgmester i Kerteminde. Arkivfoto.

Tidligere borgmester vinder formandsopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrater peger på Hans Luunbjerg som midlertidig formand for Kultur- og Fritidsudvalget, mens Tine Riis Kristensen er på orlov.

Kerteminde: Spændingen om, hvem der bliver ny formand for Kultur- og Fritdsudvalget, blev udløst torsdag aften, hvor Socialdemokraterne på et gruppemøde besluttede, at de kaster deres lod i vægtskålen for tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V).

- Vi holder os til konstitueringsaftalen, og det er Venstre, der har den post, så vi støtter Luunbjerg, siger Britt Pedersen, der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Formandsposten blev ledig, efter den tidligere formand for udvalget, Tine Riis Kristensen (V), søgte orlov fra byrådet fra 1. april til 1. juli for at koncentrere sig om sit job som social- og sundhedsassistent.

Udfordreren til posten som formand er den nuværende næstformand i udvalget, Allan Thomsen (P), der mener, at næstformanden er den naturlige efterfølger for formanden, når det kun drejer sig om en tre måneders orlov.

"No bad feelings"

Det argument bider ikke på Socialdemokraterne.

- Vi har en aftale, og jeg synes faktisk, at en periode på tre måneder er længere tid. Hvis det kun var en enkelt måned eller et enkelt møde, så er det naturligt, det er næstformanden, der træder ind. Men når det er en periode på tre måneder, så holder vi os til konstitueringsaftalen, fortæller Britt Pedersen, der understreger, at Socialdemokraterne overholder deres aftaler.

Allan Thomsen tager nederlaget i formandkampen med ro.

- Jeg havde forventet, at Socialdemokraterne ikke turde gå imod konstitueringsaftalen.

- Nu er det overstået, og nu skal vi videre - "no bad feelings," siger Allan Thomsen.

Tidligere borgmester vinder formandsopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce