Tegnefestival: Museum åbner for DM i tegning

150 børn og unge fra 8.-10. klasse er inviteret til tegnemekka på Johannes Larsen Museet i marts. Privatfoto.

Tegnefestival: Museum åbner for DM i tegning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tegneevent på Johannes Larsen Museet, når DM i Tegning On Tour igen gæster museet. Det sker mandag 19. marts.

Kerteminde: 150 børn og unge fra 8.-10 klassetrin er inviteret til tegnemekka på Johannes Larsen Museet, mandag 19. marts. Det sker i samarbejde med arrangør Jannik Broz fra DM i Tegning.

Museet ønsker at motivere børn og unge til at genoptage det kunstnerisk skabende arbejde, som mange har lagt på hylden i 10 - 11 års alderen, hvor billedkunstfaget bliver taget af skoleskemaet. Erhvervslivet efterspørger kreative og innovative medarbejdere. Og forskningen har ifølge museets formidlingsinspektør Birgitte Kjøller vist, at udviklingen af kreativ tænkning går gennem det sanselige og praktisk skabende arbejde.

Danmarksmesterskabet i tegning vægter kreative processer og en anderledes tilgang til den kunstneriske og kreative proces.

- Tegnefestivalen er gennemsyret af en urokkelig tro på, at unge og dygtige tegnere er fremtidens råstof både i de kreative brancher som design, arkitektur, animation og computerspil, men også i brancher, hvor kreativitet ikke normalt er i højsædet, påpeger Birgitte Kjøller.

Tænk ud af boksen

Hun understreger, at kreativitet og innovation følges ad. Og langt de fleste brancher higer efter innovation og dermed medarbejdere, der populært sagt kan tænke "ud af boksen", altså tænke kreativt. Samtidig giver den kreative indsigt et stærkere afsæt for indlæring, problemløsning og et større abstraktionsniveau.

Dagen byder på udfordrende, sjove og anderledes måder at tænke kreativt og arbejde med blyanten på. Eleverne præsenteres for forskellige tegnediscipliner og teknikker, der afprøves i praksis. Der vil også være en generel orientering om DM i Tegning./EXP

Tegnefestival: Museum åbner for DM i tegning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce