Teater om "seenage"-alderen hitter: KAT sætter succesfuld forestilling op igen

I "Livstræet" er det medinstruktør på stykket, Jørgen Greve, som er med i monologen "Telefonsamtalen," der er skrevet af Jens A. Feddern. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

Teater om "seenage"-alderen hitter: KAT sætter succesfuld forestilling op igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Amatørteaters forestilling "Livstræet" var så stor en succes sidste år, at stykket nu får reprise med to forestillinger.

Kerteminde: Faktisk er det første gang, at det sker.

Kerteminde Amatørteater (KAT) har nemlig aldrig tidligere sat det samme stykke op med de samme skuespillere i de samme roller.

I fjor i maj havde KAT premiere på forestillingen "Livstræet," hvor omdrejningspunktet er livet i den tredje alder.

I løbet af forestillingen møder publikum blandt andet en kvindes poetiske beskrivelse af sit liv, vanskeligheder ved at huske og teknologiens forbandelser.

Selv om forestillingen blev spillet i maj sidste år, hvor den glohede sommer for alvor ramte, var der alligevel folk på stort set alle stolesæder i teatersalen i Nørregade.

Det er Allan Søndervang, der var instruktør og idémand bag forestillingen, og han fortæller, at han blev stoppet af flere på gaden, hvor nogle gerne ville rose ham for det gode stykke, mens andre ærgrede sig over, at de ikke havde nået at opleve en af de tre forestillinger.

- Alt det kogt sammen gør, at vi nu vil sætte stykket op igen, forklarer han.

Derfor vil det nu være muligt at opleve "Livstræet" i KAT 21. og 24. februar. Billetter til de to forestillinger af "Livstræet" kan købes hos Spar i Langegade i Kerteminde og hos VisitKerteminde.

- KAT har tydeligvis med
- KAT har tydeligvis med "Livstræets" indhold og form ramt noget, som interesserer, og som derfor bør videreudvikles, mener Allan Søndervang, der er instruktør på stykket. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

Fri os fra de unge

Allan Søndervang mener, at stykket ramte et publikum, som kunne genkende sig selv.

- Måske er det et publikum, som er træt af at høre om de unges problemer. Det her er bare et stykke, der taler mere til de ældre mennesker, mener han.

Derfor vil han også gerne arbejde videre med at finde teater, der rammer seniorerne. Faktisk vil han gerne sætte en regulær opfølgning op til efteråret.

Han har nogle tekster klar, men skal også finde de rette skuespillere til dem.

- Ofte fungerer det bedst, når der er en kobling mellem skuespilleren og teksten, understreger han.

Opfølgningen på "Livstræet" vil ligesom den foregående forestilling være bundet op monologer.

Teater om "seenage"-alderen hitter: KAT sætter succesfuld forestilling op igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce