Sygefravær for 83 millioner


Sygefravær for 83 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Anker Wiedemann, lokal ledelseskonsulent: - Kertemindes udgifter til sygefravær kan halveres

Den kommunale økonomi i Kerteminde kan stort set reddes af en vellykket indsats mod sygdom hos de ansatte.

En lokal ledelseskonsulent, Martin Anker Wiedemann, har regnet sig frem til, at de kommunalt ansattes dårligdom koster 83 millioner kroner årligt.

- Et mål kunne være at halvere udgiften, mener Martin Anker Wiedemann, der især har øjnene rettet mod de langvarige sygemeldinger. De løb i 2007 op i 26.712 dage svarende til omkring 50 millioner kroner, når en arbejdstime ifølge de kommunale budgetter kan beregnes til at koste ca. 190 kroner.

Martin Anker Wiedemann forestiller sig, at netop det langvarige sygefravær kan nedbringes med 65 procent, så der på denne konto kan spares 32,5 millioner kroner på årsbasis.

- Det vigtigste er, at man sætter sig et mål. Det skal naturligvis være realistisk, men det skal afgjort også være ambitiøst, fastslår han.

På det korte sygefravær mener han, at der kan spares 30 procent af en udgift på 33 millioner kroner. Altså knap 10 millioner kroner.

Beregningerne er ikke taget ud af den blå luft. Martin Anker Wiedemann kender et eksempel fra et plejehjem, hvor sygefraværet ved en målrettet indsats blev begrænset fra syv til kun tre procent.

I konsulentfirmaet Wittnebel, Wiedemann & Partnere, Odense, forbereder han i øjeblikket projektet "Balance i livet og bæredygtig virksomhed", der sigter på trivsel, sundhed og forebyggelse af stress.

Projektet gennemføres i samarbejde med AMU-Fyn og firmaet ProFys, Odense, der sælger sundhedsløsninger til virksomheder.

- Det vigtige i indsatsen mod sygefravær er at demonstrere en sund, grundlæggende respekt for medarbejderne. Det er vigtigt at få folk hurtigt tilbage på arbejde og vigtigt at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet, men det er lige så vigtigt, at bestræbelserne ikke stresser dem, der er syge, siger Martin Anker Wiedemann.

Man skal vide sig savnet

- Når folk er syge, skal de have lov til at være syge og tid til at blive raske. Men de skal også vide, at man bekymrer sig om dem, og at de er savnet, tilføjer han.

- Det afgørende er holdningen. Det, der på én arbejdsplads opfattes som ledelsens kontrol af medarbejderne, er et andet sted udtryk for en ægte interesse i den enkeltes trivsel, understreger Martin Anker Wiedemann, der udtrykker det således, at der "uden ledelse kun er lidelse".

Han peger på, at man skal identificere problemerne, håndtere dem og ikke mindst forebygge, at de opstår.

- Der er stor forskel på sporadiske, enkeltstående initiativer og en situation, hvor tingene tænkes ind i en sammenhæng, siger han.

Denne sammenhæng kan efter konsulentens mening skabes ved, at hver enkelt leder i organisationen trænes i at praktisere "sundhedsledelse".

Sygefravær for 83 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce