Sygdomme skal arbejdes væk


Sygdomme skal arbejdes væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Kommune laver motions-kampagne og opsøgende arbejde for at begrænse sygefraværet

Sygefraværet i Kerteminde Kommune skal arbejdes væk. Eller i det mindste ned.

Byrådets økonomiudvalg har nikket ja til såvel en motions-kampagne kaldet "Kernesund på job", som at der overalt i organisationen sættes fuldt fokus på fraværet.

Kommunens politik er, at sygdom er en fælles sag. Den syge belastes naturligvis, men fraværet går også ud over kolleger og brugere.

Derfor skal der sættes ind med tidlig indsats og dialog.

De enkelte ledere skal senest efter 10 sammenhængende sygedage tage en "sygesamtale" og udfylde et skema om situationen. Det samme skal ske efter 10 dages fravær inden for tre måneder.

Handleplan for den syge

Hvis parterne tidligt kan se, at en tilbagevenden til normalt arbejde er forhindret eller har lange udsigter, vil man aftale en handleplan. Den kan omfatte muligheden for omplacering, ændring af jobfunktion eller lignende.

Kommunens sygedagpengeafsnit kan også indrages på et tidligt tidspunkt.

Kampagnen "Kernesund på job" er en sundhedsordning, der skal skabe større tilfredshed hos medarbejderne, give målbare reduktioner i sygefraværet og "brande" kommunen, så det bl.a. bliver lettere at tiltrække nye medarbejdere.

Engagement og omsorg

Kommunen vil med den målrettede sundhedsordning søge at skabe et nærværende og positivt arbejdsklima. Man vil signalere engagement og omsorg for den enkelte, samtidig med, at medarbejderne får mulighed for selv at tage ansvar for sundheden.

Trivselen på arbejdspladsen skal også forbedres ved at lave en klar politik i forhold til emner med stress, mobning, chikane og vold på jobbet.

Sundhedsordningen omfatter en anonym psykologisk rådgivning fra Falck Health-care, som medarbejderne kan trække på ved kriser - både i arbejdslivet og privat.

Det ventes, at rådgivningen vil blive brugt små 100 gange om året - blandt tæt ved 1700 medarbejdere - hvilket vil koste knap 650.000 kroner.

Et andet vigtigt element er en motions-ordning med billig adgang til svømmehallen i Munkebo og til kommunens tre motionscentre. Medarbejderne skal selv betale 75 kroner om måneden for at bruge motionscentrene og 200 kroner for et klippekort til 30 besøg i svømmehallen, mens kommunens udgift bliver 216.000 kroner.

Her er der regnet med, at 150 vil tage mod motionstilbuddet og 100 kaste sig i vandet.

Forventningen til, hvor mange der vil tage mod disse tilbud, bygger på erfaringerne fra eksisterende, men uensartede ordninger, der er arvet fra tiden før kommunesammenlægningen.

Sygdomme skal arbejdes væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce