Svanens økonomi er i bedring


Svanens økonomi er i bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TURBÅD: Stor inte-resse for at sejle på Odense Fjord

NORDØSTFYN: For at holde turbåden Svanen sejlende på Odense Fjord skal Otterup, Odense, Munkebo og Kerteminde Kommuner i alt bidrage med 312.000 kroner.

Det er 78.000 kroner til hver kommune, og i aften har Munkebo-politikerne sagen på deres dagsorden.

Hærværk betød, at Svanen ikke kunne sejle fra 18. juli til 1. september sidste år, men driftsleder og bådfører Bent Larsen forudser, at økonomien bliver bedre i denne sæson.

Sejler hver dag

- Hvis det fortsætter som nu, kommer det til at se pænt ud. Båden vil ikke komme til at give overskud, men underskuddet vil blive mere spiseligt for politikerne. Jeg forudser, at underskuddet bliver betydeligt mindre i år, hvis sæsonen fortsætter, som den er begyndt, siger bådfører Bent Larsen.

De første tre uger i maj og de to første uger i juni er besat af charter-sejlads med grupper, og man har haft et bryllup om bord.

- Ja, vi skal sejle hver dag. Det gælder også alle dage i pinsen. Alle pinsedage er besat af lange ture, og alle weekender er stort set besat resten af sæsonen, fortæller 59-årige Bent Larsen, der sammen med sin kone, Eva Juul, udgør mandskabet. Han har været ansat siden 1998.

Mange kontrakter

Der er tegnet kontrakter på tæt ved 200.000 kroner for den kommende sæson, og 16. juni til 2. september sejles efter en sejlplan, hvor man kan stige på og af i Odense, Munkebo, Lodsstationen på Hindsholm, Klintebjerg, Enebærodde og Vigelsø.

Der er også planlagt aftenture fra 4. juli til 27. juli med afgang fra Odense klokken 17 onsdag, torsdag og fredag.

Tilskudsbeløbet på 78.000 kroner er større end året før, hvor hver kommune måtte give 48.000 kroner i tilskud, men det skyldes, at Svanen lå stille i flere måneder, og Bent Larsen forudser altså, at det i år igen går den rigtige vej.

Projektet har fået midler fra Arbejdsmarkedets Feriefond, og de er blandt andet brugt på brochurer og markedsføring i øvrigt. I begyndelsen var det hos turistkontoret i Kerteminde, at man skulle reservere plads, men det er ændret til, at man i stedet ringer direkte til skipper på telefonnummer 65977061.

Svanen er bygget af Lindø-lærlinge, og der er plads til 48 personer. I salonen kan 30 personer sidde, og det er tilladt selv at medbringe maden.

Svanens økonomi er i bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce