Svært at finde forpagter til haller


Svært at finde forpagter til haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen strækker sig langt for at finde en forpagter til de tre halcafeterier. Fristen for ansøgning forlænges

Det er ikke så nemt at finde en forpagter til de tre halcafeterier i Kerteminde Kommune. I går udløb fristen for at indsende ansøgninger - men frister er til for at kunne forlænges.

- Vi har fået kontakt til nogle enkelte ansøgere, som er seriøse og branchekendte. Men selv om tidsfristen formelt er udløbet, så fortsætter vi med at lede. Ikke kun gennem annoncer, men også igennem vores netværk. Det gælder først og fremmest om at finde den helt rigtige til jobbet, fortæller Gry Asnæs fra konsulentformaet Asnæs og Vangstrup, som kommunen har engageret til at finde en forpagter.

Og kommunen vil strække sig langt for at finde en forpagter. Det fremgår mere eller mindre direkte af det udkast til en forpagtningsaftale, som interesserede ansøgere får tilsendt fra kommunen.

Forpligtelserne er relativt få og på sæt og vis holdt i generelle vendinger. Forpagteren skal således sørge for, at cafeterierne drives "pænt og velrenommeret", så gæsterne får en "god oplevelse".

Forpagteren skal samarbejde med foreninger og halinspektør i en positiv ånd og i øvrigt overholde god skik og brug, hvad angår regnskabsføring, personalepleje og så videre. Og så skal vedkommende holde åbent i alle de timer, som der er aktivitet i hallerne.

Haller til rådighed

Forpagteren skal også forestå driften af bowling-center, solcenter og fitnesscenter i Munkebo, mens kommunen står for vedligeholdelsen af anlæggene.

Til gengæld er der meget vide rammer for forpagteren til at udnytte de fysiske rammer. Ikke kun i de forpagtede lokaler, men forpagteren får også - efter aftale med kommunen - råderet over hallerne og andre arealer til aktiviteter, arrangementer, store fester og lignende.

- Hvis forpagtningen skal kunne give et rimeligt udbytte, bliver forpagteren nødt til at skaffe ekstraindtægter ved arrangementer, mad ud af huset og den slags. Derfor skal vedkommende kunne bruge faciliteterne, hvis det ikke går ud over de sportslige aktiviteter, siger kulturchef Hans Jantzen.

Klubhuset ikke nævnt

Forpagteren får eneret til servering af mad og drikkevarer i alle halområderne. Kerteminde Boldklubs klubhus på stadion er imidlertid ikke nævnt i udkastet.

Kommunen forlangte af den tidligere forpagter, Dorte Rasmussen, at hun skulle indgå en aftale med boldklubben om, at klubben købte alle varer til videresalg i klubhuset hos forpagteren, og at salget fra klubhuset skulle foregå på forpagterens spiritusbevilling. Dette krav er ikke med i aftaleudkastet.

- Men vi forventer, at forpagteren på samme måde indgår en aftale med boldklubben, siger Hans Jantzen.

Forpagtningsafgiften er sat meget lavt - tre procent af nettoomsætningen. Det er rundt regnet 100.000 kroner om året med den nuværende omsætning.

- Udkastet er et oplæg til en forhandling med forpagteren. Der kan ændres i flere af forholdene, og vi vil strække os langt for at finde den rigtige til jobbet. For vi er godt klar over, at det ikke er så ligetil, siger Hans Jantzen.

Forpagtningsaftalen er uopsigelig i seks år fra kommunens side og tre år fra forpagterens. Kommunen satser på, at den nye forpagter kan tiltræde den 1. september.

Svært at finde forpagter til haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce