Superbrugsen i Kerteminde: René er - måske - Danmarks bedste slagtermester

Til oktober finder slagtermester i Superbrugsen Kerteminde, René E. Larsen, ud af, om han kan kalde sig Danmarks bedste slagtermester. Foto: Mette Louise Fasdal

Superbrugsen i Kerteminde: René er - måske - Danmarks bedste slagtermester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde: Egentlig var det tømrerblyanten og vaterpasset, at René E. Larsen havde tænkt, at han skulle tilbringe sit arbejdsliv med, men sådan blev det ikke, og det er han faktisk her senere i livet, hvor han nu i 28 år har været slagtermester, meget glad for.

René E. Larsen fik sit efg-grundforløb som tømrer, men kunne ikke få nogen lærerplads. Så her strandede han, og efter et halvt år søgen besluttede han sig for at gå nye veje. Han fik en lærerplads ved slagteren i Kvickly i Svendborg, og det er han i dag faktisk ikke helt utilfreds med.

Og han kan faktisk også godt være ganske tilfreds, for som slagtermester i Superbrugsen Kerteminde er han nu nomineret til Landbrug & Fødevarers årlige slagterpris. De er nu tre slagtermestre på landsplan, som er tilbage i opløbet og til oktober finder man ud af, hvem der kan kalde sig Danmarks bedste slagtermester.

De andre to tilbage i opløbet er to slagtermestre, som begge er fra købmandskæden, Meny. Den ene er fra Præstø, mens den anden er fra Holbæk.

Det er slagtervirksomheden, Danish Crown, der har normineret René E. Larsen. Det har han ret stolt af.

- Det er da ret vildt, at Danmarks største slagteri peger på mig, understreger han.

I forbindelse med normineringen har slagtermesteren været i København for at holde et oplæg om, hvordan han fremstiller sine hjemmelavede produkter i butikken. Ydermere er der blevet produceret en video af hans daglige arbejde.

To gange kommer juryen bag prisen på uanmeldt besøg hos René E. Larsen, og en gang vil der også komme en mystery shopper.

Vil gerne inspirere

René E. Larsen, der til dagligt bor i Svendborg, har til september været slagtermester i Superbrugsen i Kerteminde i 10 år, inden da har han været omkring flere andre supermarkeder, hvor han har været slagtermester - heriblandt Superbest i Otterup og Favør i Svendborg.

- Jeg kan godt lide, at jeg gennem mit arbejde kan inspirere folk til nytænke deres mad og til, hvordan de sammensætter det. Tidligere var det sådan, at folk kom ind og skulle have noget bestemt - seks nakkekoteletter, eksempelvis.

- I dag kommer folk ind med en seddel, hvor der står "mad" på. De har sjældent nogen ideer på forhånd, og så er det min opgave at inspirere dem, og det kan jeg rigtig godt lide, smiler slagtermesteren.

- Jeg kan godt lide den daglige kontakt med kunderne her i forretningen.

I Superbrugsen i Kerteminde er man stolte af, at René E. Larsen nu er normineret til den ærefulde pris. Ikke mindst fordi slagterforretningen altid har været særdeles vigtig for kunderne.

Superbrugsen i Kerteminde: René er - måske - Danmarks bedste slagtermester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce