Superbrugsen i Langeskov har sat deres jurister til at undersøge, om der er sket ulovligheder i sagen om kommunens mageskiftet med Rema 1000

Langeskov: Superbrugsen i Langeskov tøver ikke med at bruge ord som: ført bag lyset, useriøst og unfair behandling  af Superbrugsen i sagen om kommunens mageskifte med Rema 1000 i Langeskov.

- Den ene dag får vi at vide, at der er mulighed for at købe grunden, og den næste dag giver de grunden til det norske selskab Rema 1000 i stedet for at sælge det til et lokalt selskab, fortæller bestyrelsesmedlem i Superbrugsen i Langeskov, Jesper Lindevang.

23. januar henvendte Superbrugsen sig til borgmester, Hans Luunbejrg og fortalte, at Superbrugsen var interesseret i at købe grunden.

- Vi vil gerne indgå i en dialog med kommunen med henblik på evt. at købe grunden, skrev formand for Superbrugsen, Claus Johansen.

Næste dag ringede kommunaldirektør, Tim Jeppesen til formanden og spurgte ind til sagen. Dagen efter talte de to igen sammen om et køb af grunden.

- Han lover at vende tilbage, for de skal nok hjælpe os med at få købt det her stykke jord, siger Jesper Lindevang.

Derefter hører Superbrugsen ikke noget fra kommunaldirektøre,n indtil Tim Jeppesen efter byrådsmødet 26. januar ringer og fortæller, at et enigt byråd har beslutet at lave et mageskifte med Rema 1000 om grunden.

- På mig virker det som om, der har været en skjult dagsorden, og vi bare har været et forstyrrende element, i den lokumsaftale kommunen har lavet med Rema 1000, siger Jesper Lindevang.

Holdt for nar

Efterfølgende har Superbrugsen talt med flere byrådsmedlemmer, der har fortalt, at de ikke har fået at vide, at Superbrugsen stod klar som køber af jordstykket.

- De kilder, jeg har i byrådet, siger, at hvis de havde vidst, hvad de ved i dag, så skulle den process have kørt på en hel anden måde, siger Jesper Lindevang.

Superbrugsen har nu kontaktet Coops jurister, der er ved at undersøge sagen.

- Vores jurister siger, at fordi Statsforvaltningen har givet tilladese til et mageskifte med Rema 1000, så er det ikke et "carte blanche" til at holde det skjult for byrådet, at vi gerne vil købe grunden og holde os for nar, siger Jesper Lindevang.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kommunaldirektør, Tim Jeppesen, der er på vinterferie.

 

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.