Hindsholm: Egentlig skulle Lego-stutteriet, Stutteri Ask, havde afholdt springstævne både fredag og lørdag, men Højgård Hestehospital fraråder lige nu større forsamlinger af heste, fordi der er en mistanke om herpesvirus blandt heste på Fyn.

Smitten kan sprede sig, og derfor følte Stutteri Ask sig forpligtigede til at aflyse stævnet.

Symptomerne for herpesvirus kan være meget små, og der kan være smitte allerede, når hestene har 38.2 i feber, og derfor turde stutteriet ikke at løbe nogen chancer i forhold til deres hopper og føl samt hingstestation.

Stutteri Ask understreger, at det ikke selv har nogen heste i egen bestand, som er syge.

Trods aflysningen af stævnet besluttede stutteriet, at det stadig ville gennemføre den planlagte hingstefremvisning, og staldene var også stadig åbne på Kristiansminde på Bogensøvej og på Schelenborg på Fynshovedvej.

Folk blev dog bedt om ikke at komme i deres almindelige hestetøj, da virusen kan overføres via mennesker. (mlfa)

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.

Mere om emnet

Se alle
Hingstefremvisning på Lego-stutteri: Olivia og mormor jagter smuk hingst til deres hoppe

Hingstefremvisning på Lego-stutteri: Olivia og mormor jagter smuk hingst til deres hoppe