Strandgård satser på byggeri


Strandgård satser på byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDVIDELSE: Østfyns Produktionshøjskole overtager nabohus og vil selv bygge det om

KERTEMINDE: Østfyns Produktionshøjskole på Strandgård i Kerteminde vil på flere måder satse på byggeri i den kommende tid.

Det sker først og fremmest ved at lave en bygge- og anlægslinje på skolen. Dernæst sker det ved at lade eleverne på denne linje stå for arbejdet med at ombygge en naboejendom, Grønnegårds Allé 5, til skoleformål.

- Vi mangler plads på vore værksteder, men i og med at vi bor til leje i kommunale bygninger har vi svært ved at udvide. Derfor har vi købt naboejendommen, hvortil vi vil flytte nogle af værkstederne, så der samtidig bliver mere plads til de øvrige på Strandgård, siger forstander Karsten Holm Jensen.

Naboejendommen, som er købt for 1,3 millioner kroner, overtages den 15. november, men før ombygningen kan sættes i gang, skal kommunen godkende, at boligen nedlægges, men det ventes ikke at give problemer.

- Jeg tror på, at der vil være politisk forståelse for vore planer, siger forstanderen.

Da produktionsskolen i sin tid rykkede ind på Strandgård, arbejdede eleverne også med på den omfattende renovering, så man har gode erfaringer med "selvbyggeriet".

- Vi søger i øjeblikket en medarbejder til at lede bygge- og anlægslinjen. Det skal gerne være lidt af en blæksprutte, der også har interesse for søfart. Tanken er nemlig at lægge det nuværende søfarts- og træværksted ind under bygge- og anlæg. Det betyder, at vi vil satse mindre på søfart end tidligere, men det vil stadig være en del af tilbudet. Vi beholder også vore hajkutter "Nøkken", som vi købte for fem år siden, siger Karsten Holm Jensen.

Interesse og behov

Han understreger, at byggelinjen tilsyneladende har de unges interesse. Samtidig imødekommer den erhvervslivet, der har behov for at få flere unge ledt over i byggebranchen, mener han.

Søfartslinjen har ifølge forstanderen haft lidt svært ved at tiltrække elever nok. Det er baggrunden for, at dette tilbud nu lægges ind under bygge- og anlægslinjen.

- Vi har i snit fire-fem elever på søfart, men vi skulle op på otte elever, for at linjen kunne fortsætte selvstændigt, understreger Karsten Holm Jensen.

Ud over den nye bygge-, anlægs- og søfartslinje har skolen tilbud som: Medie, design, køkken, metal- og motorværksted, bybondegård og musik. Alt i alt er der omkring 60 elever i alderen fra 16 til 25 år.

- Eleverne bliver imidlertid yngre og yngre. Vi og kommunerne er blevet bedre til at få fat i de unge, så de hurtigere end før kommer videre, siger Karsten Holm Jensen.

Strandgård satser på byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce