Stopfyldte børnehaver: Foreslår at inddrage kulturhus i Kerteminde

Der kommer til mangle pladser i kommunens dagsinstitutioner, hvis befolkningsprognosen holder stik. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen

Stopfyldte børnehaver: Foreslår at inddrage kulturhus i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhus Fjorden kan omdannes til børnehave, foreslår administrationen, men det er uklart, hvilken betydning sådan en løsning vil få for de mange grupper, der bruger kulturhuset.

Nordøstfyn: Børn, børn, børn. De kan vække meget glæde, de små. I en kommune, hvor man tidligere har savnet børnefamilier, er politikerne da også glade for de mange yngre tilflyttere og jordemødrenes øgede aktivitet. Men det sætter også beslutningstagerne på overarbejde.

Prognoserne for børnetallet fortæller nemlig, at der kommer flere børn de kommende år, hvorfor der snart bliver behov for at træffe nogle langsigtede valg. Det er ikke nemt i en kommune, hvor store besparelser lurer.

Forvaltningen har udarbejdet nogle forslag for Kerteminde by, hvor problemet med at huse børnene ser ud til at blive størst. To ud af tre forslag indebærer at omdanne Kulturhus Fjorden til en daginstitution med børnehave og vuggestue med plads til 70 børn. Kulturhuset kan med en kreativ håndværkermanøvre indtænkes i Fjordhavens Børnehave, der ligger ved siden af.

Men ulempen ved forslaget er til at få øje på, for hvad skal der blive af Kulturhusets mange nuværende brugere? Frivilligcentret, Kulturskibet, Ungdomsskolen, Kerteminde Seniorhøjskole og en række foreninger som bridgeklubben og Lungekoret holder til i Kulturhus Fjorden. For fortsat at rumme disse aktiviteter vil det kræve en ombygning, som anslås at koste 3,8 millioner kroner, står der i sagsfremstillingen.

Konsekvenserne for kulturinstitutionerne og foreningerne bekymrer Jutta Lundqvist Nielsen (Ø), formand for Børn-, Unge- og Uddannelsesudvalget, der mandag skal drøfte forslaget.

- Det kan ikke nytte noget, at vi løser én udfordring og ruller et problem videre til nogle andre. Vi skal have en helhedsløsning, som er langsigtet, så vi ikke igen og igen skal flytte rundt, siger hun og understreger, at det er hendes personlige udgangspunkt.

Udvalget skal også forholde sig til et forslag om at bygge en helt ny daginstitution, der vil betyde, at de to eksisterende børnehaver, Balders Hus og Fjordvangen, kan lægges sammen. Den forventede pris for sådan et byggeri, der vil give en masse stordriftsfordele: 36 millioner kroner.

Allerede nu bugner daginstitutionerne på grund af det stigende børnetal. Det forventes, at dagplejer og vuggestuer i Kertemindes skoledistrikt vil komme til at have 19 pladser for lidt næste forår, mens de kommunale børnehaver i Kerteminde står til at få en overkapacitet på 34 børn om et halvt år. Og da den private børnehave, Mølleløkken, også er fuld, er der akut pladsmangel.

På kort sigt bliver løsningen i Kerteminde at oprette en stordagpleje med 10 dagplejepladser i Søstjernen, hvor der i dag er legestue, oplyser Jutta Lundqvist Nielsen. Medarbejderne arbejder lige nu på at gøre lokalerne klar og samtidig sikre, at legestuen fortsat kan bruges af dagplejebørnene udefra.

Desuden foreslår forvaltningen, at man kan leje pavilloner til at huse de ekstra børnehavebørn eller anskaffe en bus, som kan køre børn og pædagoger rundt til besøg og dermed sørge for, at der er færre til stede i børnehavens lokaler.

Også i Munkebo vil der i løbet af det næste skoleår mangle op til 23 pladser i dagplejer og vuggestuer. På længere sigt vil den kommende børnehave og vuggestue, som kommunen har afsat 26 millioner kroner til, sørge for, at der er tilstrækkelig plads i Munkebo.

Hvis befolkningsprognoserne holder stik...

Stopfyldte børnehaver: Foreslår at inddrage kulturhus i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce