Støjvold kaster ikke støj til Rønninge


Støjvold kaster ikke støj til Rønninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RØNNINGE: Når beboerne på Søløkkevej og Mosevejen i Rønninge oplever, at de er mere plaget af støj fra motorvejen end før, støjvolden i Langeskov Øst blev bygget, har det ikke noget med volden at gøre. Det slår landinspektør Christian Sauer fra Vejdirektoratets planlægningsafdeling fast.

Hans arbejdsområde er naboforhold og støjforhold, og han har blandt andet rådgivet Langeskov Kommune om konstruktionen af støjvolden, siden de første streger til den blev slået for omkring otte år siden.

- Støjvolden kaster ikke lyden tilbage. Den er blød og bevokset og vil derfor opfange støjen. Hvis den kaster støjen nogen steder hen, vil det være lige op i luften, fastslår Christian Sauer.

Han vil ikke afvise, at beboerne i Rønninge kan opleve, at støjen fra motorvejen har ændret sig, efter støjvolden blev bygget, men det skyldes i så fald den øgede hastighed på motorvejen.

- Beboerne vil sikkert opleve et andet støjbillede, fordi der bliver kørt hurtigere på motorvejen. Den lave frekvens, som kommer fra lastbiler, vil ikke have ændret sig, men det vil den høje frekvens, som personbilerne står for. Jeg kender ikke forholdene på den side af motorvejen, men på grund af den øgede hastighed kan det opleves som om, der kommer mere støj i Rønninge, men det har som sagt ikke noget med støjvolden at gøre, siger Christian Sauer.

Han tilføjer i øvrigt, at selvom der kommer mere støj fra motorvejen, vil støjniveauet ved byggegrundene i Langeskov Øst stadig være under den vejledende grænse på 55 decibel for udendørsarealer.

- En tommelfingerregel siger, at støjniveauet stiger 0,7 decibel for hver 10 kilometer, hastigheden øges, og med mit kendskab til boligområdet bag støjvolden vil man her stadig være langt fra den vejledende grænse, fordi byggegrundene ligger så langt tilbage, siger Christian Sauer.

Støjvold kaster ikke støj til Rønninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce