Direktør hos Munkebo Speedway Center, John Rask Nielsen, har før truet med at lukke hele centret, hvis det ikke fik lov til at bygge en vold rundt om banerne. Nu er det kun centrets ungdomsafdeling, der vil lukke.

Munkebo: Munkebo Speedway Center har anmodet Kerteminde Kommune om at få lov til at bygge en 10 meter høj vold rundt om deres to baner. Den skal til for at reducere støjen fra banerne. Hvis ikke de får lov til det, vil deres ungdomsafdeling lukke, da de bliver nødt til at nedlægge deres faste, ugentlige træningsdag.

Og det er meget beklageligt, mener Munkebo Speedway Centers direktør, John Rask Nielsen.

- Det er så ærgerligt, at det er de unge mennesker, det går ud over. Men det er klart, at de unge søger andre steder hen, hvis de ikke kan komme til at træne på vores baner.

John Rask Nielsen forsikrer dog om, at de vil åbne ungdomsafdelingen igen, hvis der på et senere tidspunkt kommer penge nok til, at de kan bygge volden. Ifølge ham er det er ikke bare sådan lige at anlægge en 10 meter høj vold. Han fortæller, at processen både er besværlig og dyr.

Før har direktøren truet med, at man hos Munkebo Speedway Center ville have et "go" fra kommunen inden den 1. februar i år. Ellers ville hele centret lukke ned. Datoen er nu overskredet, og Kerteminde Kommune har ikke givet tilladelse til, at de kan bygge volden.

Alligevel køres der stadig speedway på banerne, og centret er ikke blevet lukket.

Uenighed om prisen

- Nogen har bekymret spurgt mig, om det er hele Munkebo Speedway Center, der lukker. Det er det altså ikke. Vi vil stadig afholde stævner og eventuelle semifinaler og finaler, selvom vi ikke får godkendt, at vi kan etablere volden, forklarer John Rask Nielsen.

Men man kan ikke bare bruge almindelig jord til volden, da det bliver for dyrt. I stedet skal man bruge lettere forurenet jord, hvis man skal realisere projektet med volden hos Munkebo Speedway Center. Hvis man skulle lave den 10 meter høje vold af rent jord, ville det, ifølge lokale entreprenører, koste cirka to millioner kroner. Men hvis man bruger lettere forurenet jord, vil Munkebo Speedway Center få betaling for at aftage den forurenede jord.

Problemet er, ifølge formand for Miljø- og Teknikudvalget, Jesper Hempler (SF), at det kan komme til at koste mange penge for kommunene, hvis man skal bygge volden af lettere forurenet jord. Hvis Munkebo Speedway Center en dag går konkurs eller af anden grund ikke skal bruge volden mere, skal Kerteminde Kommune bruge penge på at fjerne volden igen.

Ifølge Kerteminde Kommune vil prisen løbe op i 18 millioner kroner, hvis man skal fjerne den lettere forurenede jord igen.

Det tal er dog ikke rigtigt, hvis man spørger John Rask Nielsen. Der er overbevist om, at det relle tal er langt mindre.

- De har lige smidt et 1-tal foran. Det er kun omkrring otte millioner kroner, det vil koste. Så jeg håber da, når de skal forhandle om forslaget, at de vil forholde sig til reelle forhold, pointerer direktøren.

John Rask Nielsen regner med, at forespørgslen bliver taget op på byrådsmødet d. 23. februar.

Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune, Jesper Hempler, ønsker ikke at udtale sig om sagen. Og i skrivende stund har det ikke været muligt at komme i kontakt med andre medlemmer af Miljø- og Teknikudvalget.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Støj: Munkebo Speedwayklub vil have amatører på banen igen

Støj: Munkebo Speedwayklub vil have amatører på banen igen

1
Munkebo Speedway Center overvejer at købe banen

Munkebo Speedway Center overvejer at købe banen

21
Munkebo Scorpions: Godkend støjvold - eller vi lukker

Munkebo Scorpions: Godkend støjvold - eller vi lukker