Et sjak fra Nissen & Co. fandt en sten på otte tons
MUNKEBO: Det var noget af en skovlfuld, der pludselig dukkede op af den sorte muld, da et sjak fra Nissen og Co. i fredags satte skovlen i jorden.

Ikke langt fra Fjordvej stødte rendegraveren på en sten, og det viste sig at være en temmelig stor en af slagsen. En kleppert af den slags, som kan give et alvorligt hold i ryggen, hvis man selv forsøger at bakse rundt med den.

- Den vejer omkring otte tons, siger Flemming Pedersen, der fra sin plads i rendegraveren er den eneste i sjakket, der kan flytte stenen.

Den lå i bogstavelig forstand i vejen for vandet, for folkene fra Nissen & Co. er i gang med at lægge nye vandrør langs landevejen, hvor gravearbejdet vil stå på i de kommende fire uger.

- Den lå omkring en meter nede, og den ser da også voldsom ud, som den står dér, siger Kasper Johansen, der er en af de fire mand i sjakket.

Var stenen kommet for dagens lys i oldtiden, ville den være en oplagt byggeklods til de jættestuer, der stadig kan ses i gravhøje rundt omkring.

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med klepperten, men indtil videre kan landevejens trafikanter lade sig imponere af synet.
  • Fyens Stiftstidende