Spisesteder må afvise kunder

Trollegade en ganske almindelig sommeraften i 2008: Et hav af mennesker er ude at spise. Enten is eller pizza.
Foto: Ole Friis

Spisesteder må afvise kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af Kertemindes restauranter og spisesteder må sige nej til flere gæster i sommervarmen, da alle borde er optaget. Caféer kunne lette trykket, mener flere

KERTEMINDE: Feriebyen Kerteminde må ofte skuffe sine sultne gæster i sommervarmen i feriemånederne.

Der er nemlig tit ikke flere pladser at få, hvis man vil på restaurant, uden man har bestilt et bord i forvejen. Det viser en rundringning, som Stiftstidende har foretaget til hovedparten af byens restauranter.

Flere spisesteder må simpelthen afvise kunderne i døren hver eneste dag. Tallene svinger i gennemsnit fra mellem 30 og 100 afviste kunder.

- Vi er helt booket, når der er sol og varme, som der har været på det seneste. Jeg afviser omkring 80-100 gæster hver aften, fortæller restauratør Marianne Skovsted, fra Restaurant Kerteminde Sejlklub.

Dertil skal lægges de bordbestillinger, som bliver ringet ind i løbet af dagen.

Hun er selvfølgelig glad for, at der er kunder i butikken og travlhed. Men samtidig skal hun også nogle gange stå model til, at folk brokker sig, hvis der ikke lige er et ledigt bord at få.

- De fleste tager det da pænt. Men nogle af turisterne og gæsterne bliver fornærmede og frustererede og kan finde på at sige, at det er for dårligt, at Kerteminde som turistby ikke har flere steder, hvor man kan gå hen og spise. Der er flere i år, som har sagt det, forklarer Marianne Skovsted, der ikke kan forstå, at nogle af restauranterne i byen kan holde lukket søndag, mandag og tirsdag.

Hun mener, at Kerteminde decideret mangler restauranter i sommerperioden eller alternativer som caféer og lignende, der kan lette trykket.
Foruden en flot Ford Mustang er Trollegade, som det ses her på billedet, en travl gade med en masse sultne mennesker. Her står de i kø ved Vaffelhuset.
Foruden en flot Ford Mustang er Trollegade, som det ses her på billedet, en travl gade med en masse sultne mennesker. Her står de i kø ved Vaffelhuset.
Foto: Ole Friis

Turistchef tager det cool

Samme holdning har indehaveren af Ristorante Firenze Pizzeria i Trollegade, Rossano Noto.

Han har også hulens travlt hver dag i disse sommermåneder, hvor henved 50.000 ekstra personer - siger et tal - befinder sig i og omkring Kerteminde på ferie eller udflugt.

- Vi har meget travlt. Det er lige før, vi ikke kan klare det. Jeg vil også gerne have nogle flere spisesteder til byen, der kunne lette trykket, fortæller pizzamanden, der åbnede tilbage i 1982.

Han ser det ikke som en konkurrencemæssig trussel. Tværtimod. For ham kunne en café også være en mulighed. Ligesom det er det for mange af de andre adspurgte. Og caféer, ja det er ikke ligefrem det, som Kerteminde har flest af.

Turistchefen i Kerteminde Kommune, Dorte Frandsen, tager dog "turist-trykket" helt roligt.

- Som udgangspunkt mener jeg ikke, at det er et problem for Kerteminde som sådan. At folk kan blive skuffede er ikke den oplevelse, som jeg har, fortæller Dorte Frandsen.

Hun har det i bund og grund godt med, at der måske er mangel på caféer i byen.

- Der er ikke mange alternativer efter klokken 17.30. Det er korrekt. Men Kerteminde adskiller sig på den måde, og sådan er det for en by som Kerteminde, forklarer Dorte Frandsen.

- Alt kan lade sig gøre om sommeren i Kerteminde. Også caféer. Problemet er blot de 10 andre måneder om året, mener indehaveren af gourmet-restauranten Rudolf Mathis, Puk Lyskjær.

Velbekomme!
Trollegade en ganske almindelig sommeraften i 2008: Et hav af mennesker er ude at spise. Enten is eller pizza.
Trollegade en ganske almindelig sommeraften i 2008: Et hav af mennesker er ude at spise. Enten is eller pizza.
Foto: Ole Friis

Spisesteder må afvise kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce