Sommerby klar til at forhandle


Sommerby klar til at forhandle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANDELSFORENING: Efter vedtægtsændring kan Sommerby-forening omdannes og købe

KERTEMINDE: Sommerhusfolket i Kerteminde Sommerby har nu kridtet banen op, så de for alvor kan gå ind i spillet om at købe grunden under de 374 huse af kommunen.

Det skete i weekenden, hvor skønsmæssigt 400 - måske flere - deltog i den mest velbesøgte generalforsamling nogensinde i foreningen Kerteminde Sommerby. Af de 374 sommerhusfamilier var de 302 repræsenteret, mange af både mand og kone.

Det betød p-kaos omkring Kerteminde Skole og en propfyldt festsal, hvor der var trængsel også udenfor på gangen og oppe på scenen.

Trods det store fremmøde var der ikke én eneste, som gik imod bestyrelsens forslag om nye vedtægter for sommerhusforeningen.

Vedtægtsændringen betyder, at Kerteminde Sommerby har mulighed for at omdanne sig til en andelsforening, som kan købe hele arealet og leje de enkelte grunde ud til medlemmerne.

Et krav fra kommunen

De nye vedtægter blev udformet efter et krav fra Kerteminde Kommune.

Som sælger af Sommerbyen - hvis planerne gennemføres - ønskede kommunen at forhandle med en modpart, der havde sit juridiske grundlag helt på plads og i orden.

Selv om byrådets flertal har besluttet, at man er interesseret i at sælge Kerteminde Sommerby, og selv om sommerhusejerne klart er interesseret i at købe, er det ikke sikkert, at det lykkes for dem.

Når salgsprospektet er klar, skal byrådet efter reglerne udbyde Sommerbyen, så enhver interesseret kan byde.

Det kræver dog en solid pengepung, idet de 374 grunde på et tidspunkt er vurderet til at kunne indbringe omkring 50 millioner kroner.

En eventuel investor, som måtte købe Kerteminde Sommerby, bliver imidlertid nødt til at respektere de udlejningskontrakter, som kommunen har indgået med sommerhusejerne.

På den måde er den enkelte lejer sikret mod at blive presset ud i de første mange år, idet byrådet for længst har åbnet mulighed for, at enhver, der ønsker det, kan få ændret deres gamle kontrakt til en ny, der løber over de næste 30 år.

Sommerby klar til at forhandle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce