Kerteminde: "Den 6. juni 2017 sejler solbåden Amanda næsten lydløst ud fra Renæssancehavnen. En stille solskinsdag. Målet er en tur til Ladbyskibet, hvor der er etableret en 30 meter lang pontonbro, som skibet kan lægge til."

Frode Thorhauge fra Kerteminde har en drøm. Han drømmer om, at det snart vil kunne være muligt at sejle en tur i en soldreven udflugtsbåd. Båden skal kunne sejle rundt til syv havne i Kerteminde og skal sejle i perioden fra juni til august. Over et højtaleranlæg vil der på dansk, engelsk eller tysk blive fortalt om områdets natur, kultur og historie. Båden skal drives frem af to drejelige elmotorer, og den skal kunne sejle seks knob i timen. Energien kommer fra solpanelet på båden, og om natten kan den oplades over elnettet.

Båden skal have plads til 12 passagerer ud over bådføreren. Det er det antal, som Søfartsstyrelsen tillader uden specifikke krav til bådføreren. Foreningen Solbådens Venner, der med frivillige driver sejladsen, har dog opstillet en række krav grundlæggende krav, som skal være opfyldt for bådføreren.

Frode Thorhauge har nu taget initiativ til et møde. Onsdag den 3. februar vil Henry Thomsen, som har erfaring med solbåde, komme og dele sine erfaringer med at etablere et solbådeprojekt. Så er du interesseret i at vide mere om solbåde og deres anvendelighed, er det denne dag, du skal møde op i Mødestedet på Strandvejen i Kerteminde. Mødet, der er åbent for alle, begynder klokken 16 og varer til klokken 18.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.