Søsportscenter på vej i mål


Søsportscenter på vej i mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Sejlklub og kajakklubben får 750.000 kroner af Lag-midlerne

KERTEMINDE: Et nyt søsportscenter i marinaen er med midler fra EU og Fødevareministeriet kommet tættere på en realitet. Den lokale aktionsgruppe, Kerteminde Lag, har valgt at støtte planerne om et kraftcenter på havnen med 750.000 kroner.

De to klubber har i øjeblikket 2,5 millioner kroner til projektet, og indtil i går manglede de stadig halvanden million. Men med pengene fra Kerteminde Lag skal der nu rejses 750.000 kroner for at etablere søsportscentret.

- Centret vil sikre mulighederne for, at videreudvikle idrætten - og det vil både være til gavn for det lokale erhvervsliv, men samtidig vil det også have en positiv effekt på kommunens evne til at tiltrække nye borgere, siger Henrik Mose, der er formand for Kerteminde Lag, og fortsætter.

- Kerteminde Sejlklub er inde i en positiv periode, og foreningen har både skabt flotte sportslige resultater og formået at tiltrække store nationale og internationale stævner. Men klubben mangler faciliteter på land. Og når man samtidig er gået sammen med Kerteminde Kajakklub, så kan det virkelig blive til noget, når klubberne får en hjælpende hånd, som den vi giver dem her, siger Henrik Mose.

Kerteminde Lag er en forening, som skal fremme udviklingen i hele Kerteminde Kommune. Den blev stiftet for halvandet år siden, og i år har foreningen i alt haft 1,9 millioner kroner i puljen. Heraf blev godt halvdelen fordelt på foreningens bestyrelsesmøde i torsdags.

Alternative lejrskoler

Foruden pengene til søsportscentret var der også støtte til Kerteminde Museer samt Fjord&Bælt.

Museerne har fået 100.000 kroner til at lave lejrskolevirksomhed på området omkring Bytoften i Langeskov. Planen er at udvikle de vikingerollespil, som gennem de seneste par år har fundet sted på den gamle boplads, og ved museets bygninger i Ladby. Der er tale om et helt nyt koncept, som især er rettet mod folkeskoler og institutioner, der vil prøve en alternativ form for lejrskole.

Mobil formidling

Fjord&Bælt modtager 85.000 kroner til et mobil formidlingscenter.

I øjeblikket har centret en trailer med klassesæt i form af waders og vandkikkerter.

- Men formidlingscentret skal bruges til at få Fjord&Bælts aktiviteter gjort mere synlige i hele kommunen - for eksempel på campingpladser, havne og lignende, siger Henrik Mose.

I alt var der kommet ni ansøgninger, og heraf faldt de otte inden for foreningens formål. Den sidste halvdel af puljen fordeles den 16. december.

For at komme i betragtning skal Kerteminde Lag have en ansøgning senest den 1. december.

Søsportscenter på vej i mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce